Lisenssikurssijärjestäjän ohjeet

SIHY:n lisenssikurssit ovat: Islanninhevosen peruskurssi, Kilpailutoiminnan perusteet, Askellajit ja tahti , Askellajiratsastuksen perusteet ja Jalostuksen peruskurssi.

SIHY:n koulutus- ja urheiluvaliokunnilta on jo useana vuonna toivottu enemmän koulutuksia kuin muutaman hengen vapaaehtoisvoimin on ollut mahdollista järjestää. Vuoden 2013 alussa käynnistynyt  lisenssikurssijärjestelmä antaa nyt mahdollisuuden levittää islanninhevostietoa vaikka maan joka kolkkaan.

Lisenssikurssin järjestäjä voi olla paikalliskerho, talli tai vaikka kaveriporukka. Järjestäjää ei ole rajattu mitenkään. Säännöt ovat samat kaikille ja niillä taataan jokaisen lisenssikurssin laatu. Lue ohjeet huolella!

 

1. Kurssista ilmoittaminen

Järjestäjän tulee anoa SIHY:n koulutusvaliokunnalta lisenssikurssin järjestämistä sähköpostiosoitteesta koulutus(at)islanninhevonen.net.

HUOM! Kilpailutoiminnan perusteet anotaan urheiluvaliokunnalta urheilu(at)islanninhevonen.net.

Anomuksessa on ehdottomasti ilmoitettava kurssin ajankohta, paikka ja kurssin vetäjä.

Kun saat vastauksen valiokunnalta, laita kurssi-ilmoitus SIHY:n kurssipörssiin sekä haluamillesi netti-/facebook-sivuille. Kurssi-ilmoituksen tulee sisältää suurinpiirtein sama informaatio kuin malli-ilmoituksessa (kts.alla). 

"xx.x.2013 klo 9-17 järjestetään kaikille avoin Askellajit ja tahti- teoriakurssi talli xxx:ssa.

Kurssin hinta xx e sisältää SIHY:n kirjallisen materiaalin. Kurssin tavoite on antaa perustiedot askellajeista. Askellajeihin perehdytään teoriassa videomateriaalin avulla. Lisäksi kurssilainen pääsee itse arvioimaan askellajeja käytännön tilanteessa. Kurssille ei ole ennakkovaatimuksia. Kurssin vetäjä on xx.

 

2. Vaatimukset kouluttajille

Kilpailutoiminnan perusteet -kurssia saa vetää askellajiratsastuksen kansallinen tai FEIF-tuomari.

Islanninhevosen peruskurssia saavat vetää vähintään kansalliset tuomarit ja vähintään II-tason FEIF-ohjaajat. 

Askellajit ja tahti -kurssia ja Askellajiratsastuksen perusteet-kurssia saavat vetää vähintään kansallisen tason tuomarit ja vähintään II-tason FEIF-ohjaajat.


Lista ohjaajista ja tuomareista.

 

3. Kouluttajalle kiinteä palkkio

SIHY:n johtokunta on päättänyt ohjaajille/tuomareille v. 2010 seuraavat päiväpalkkiot, jotka koskevat kaikkia SIHY:n koulutuksia, myös lisenssikursseja:

  • FEIF I-tason ohjaaja (yksin kouluttajana): 300€
  • FEIF II-tason ohjaaja/kansallinen tuomari (yksin kouluttajana): 400 €
  • FEIF III-tason ohjaaja/FEIF-tuomari (yksin kouluttajana): 500 €
  • Kahden kouluttajan vetämillä kursseilla palkkiot ovat vastaavasti 250/300 €/kouluttaja.

Palkkiot sisältävät arvonlisäveron. Lisäksi kouluttaja ja kurssin järjestäjä sopivat keskenään mahdollisista matkakorvauksista.

 

4. Toimita kurssilaisten tiedot SIHY:lle

Kurssin järjestäjän tulee lähettää osallistujien nimilista 10 päivää ennen kurssia SIHY:lle kurssista riippuen osoitteeseen: koulutus(at)islanninhevonen.net tai urheilu(a)islanninhevonen.net. SIHY lähettää järjestäjälle kurssilaisten todistukset kurssin vetäjän mukana. Jos osallistujien nimilistaa ei ole toimitettu kymmentä päivää ennen valiokunnalle, menettää järjestäjä oikeuden kurssinpitoon (ja on velvollinen korvaamaan aiheutuneet tappiot ohjaajalle). Ohjaaja ei myöskään saa pitää kurssia, ellei ole saanut osallistujalistaa viikkoa ennen kurssia, jotta voi ottaa mukaansa valiokunnan tekemät todistukset ja paikan päällä allekirjoittaa ne ja antaa kurssin käyneille.

 

5. Maksa lisenssimaksu SIHY:lle

Kurssin järjestäjä maksaa SIHY:lle lisenssimaksun 10 € / kurssilainen (100€ hintakatto / lisenssikurssi) 14 vrk:n sisällä kurssin pitämisestä. Lähetä nimilista kurssilaisista sekä laskutustiedot välittömästi kurssin jälkeen SIHY:n rahastonhoitajalle: rahastonhoitaja@islanninhevonen.net. ja koulutusvaliokuntaan: koulutus@islanninhevonen.net tai urheiluvaliokuntaan urheilu(a)islanninhevonen.net. Rahastonhoitaja lähettää lisenssimaksuista laskun.

 

6. Järjestä asialliset tilat

Kurssin järjestämiseksi tarvitaan luentotila, jossa on tarvittavat tekniset laitteet. Kurssit, joilla tarvitaan demoratsukoita, tulee järjestää tallilla, jossa on hyväpohjainen kenttä/maneesi/tieosuus, jolla ratsukot voivat esittää askellajit kurssilaisille.

 

7. Kopioi saamasi materiaali kurssilaisille

Kurssilaisille jaettava materiaali toimitetaan SIHY:ltä järjestäjälle sähköisessä muodossa. Materiaalin jakaminen sähköisesti on ehdottomasti kiellettyä! Kaikki materiaali jaetaan kurssilaisille paperiversioina, joiden kopioimisesta järjestäjä vastaa.

Vetäjän materiaali on videoita ja ppt-esityksiä, joten järjestäjä huolehtii paikalle tarvittavat laitteet, kuten dvd-soitin/tietokone/videotykki/televisio.  Vetäjä huolehtii, että hänellä on vetäjän materiaali muistitikulla ja dvd-levyinä mukana.

Askellajit ja tahti-kurssille tarvitaan lisäksi videokamera, jonka voi liittää televisioon/videotykkiin, sekä mielellään ulkopuolinen henkilö käyttämään videokameraa.

 

8. Käytännön osuudet

Käytännön osuuksia varten tarvitaan hevosia ratsastajineen kurssista riippuen. Ratsastusalueen tulee olla sellainen, mistä kurssilaiset pystyvät näkemään ratsukon kunnolla.

Askellajit ja tahti- kurssille tarvitaan muutama erityyppinen hevonen, erilaisilla tahtivirheillä sekä mahdollisuuksien mukaan yksi viiskäyntihevonen. Hevoset esitetään ratsain vähintään neljässä askellajissa.

Askellajiratsastuksen perusteet- kurssille tarvitaan ratsastaja/ratsastajia, jotka pystyvät vaikuttamaan hevosiinsa pyydetyllä tavalla, kuten tuomaan esiin tahtivirheitä ja korjaamaan niitä.

Kilpailutoiminnan perusteet-kurssille tarvitaan 1-2 esimerkkihevosta.

Islanninhevosen peruskurssilla tarvitaan hevonen varusteineen, ei ratsastajaa.

 

Kysy tarkemmat tiedot kurssinvetäjältä ennakkoon!

 

Lisenssikurssien vetäjät

 

Islanninhevosen peruskurssi

Annika Kyrklund

Leila Salovaara

Mari Väyrynen-Kunnas

Riikka Räihä

Sirpa Brumpton

 

Askellajit ja tahti

Anna Andersén

Annika Kyrklund

Leila Salovaara

Riikka Räihä

 

Askellajiratsastuksen perusteet

Anna Andersén

Annika Kyrklund

Leila Salovaara

Riikka Räihä

 

Kilpailutoiminnan perusteet

Anna Andersén

Hanna Koskinen

Johanna Renlund

Laura Pihkala-Posti

Leila Salovaara

Linda Åberg

 

Jalostuksen peruskurssi

Jenni Kurki

Linda Bergström

Riikka Räihä

 


Lisätietoja: koulutus@islanninhevonen.net