Koronatiedotteet

COVID-19 KORONAVIRUKSEEN LIITTYVÄT TIEDOTTEET:

 

Suomen Islanninhevosyhdistyksen johtokunta on päättänyt noudattaa Suomen hallituksen, Avin, Hippoksen sekä SRL:n suosittelemia varotoimia koskien COVID-19 koronavirus pandemiaa. Linkit tiedotteen alaosassa.

20.5.2020

Ohjeita kilpailujärjestäjille kisakaudelle 2020

Kisajärjestäjille on koottu ohjeet kilpailuiden järjestämiseksi kaudella 2020. Ohjeita voidaan muokata tilanteen mukaan ja mikäli saamme lisä ohjeistuksia tai tarkennuksia.

Lue ohjeet täältä

Kilpailukalenteri löytyy Kipasta

Harjoituskilpailut, GK-kilpailut ja kilpailukalenterisuunnitelman löydät täältä

5.5.2020

Suomen hallitus tiedotti 4.5.2020 rajoitusten purkamisesta asteittain alkaen 1.6.2020


SRL tiedotti aiheesta 5.5.2020 
"Kilpailu- ja valmennustoiminta voidaan käynnistää kaikilla tasoilla kesäkuun alusta sen mukaisesti minkä rajoitukset mahdollistavat. Tällä hetkellä tarvitaan tarkempaa tietoa rajoitusten soveltamisesta ratsastuskilpailuissa. Lisätietoa ja ohjeistusta kerrotaan heti, kun urheilutapahtumilta edellytettävistä erityisjärjestelyistä saadaan tietoa viranomaisilta."

Lue täältä koko tiedote

SIHY/UV seuraa tilannetta ja tiedottaa aiheesta sitä mukaa, kun saamme lisää infoa

Uv kokoontuu seuraavan kerran palaveriin 13.5. ja sitä ennen käymme tarpeen mukaan keskustelua
Paikalliskerhot ja kisajärjestäjät kokoontuvat 14.5. suunnittelemaan kisakalenteria rajoitukset huomioon ottaen

 

24.4.2020

Islanninhevosten Suomenmestaruuskilpailut kilpaillaan Ypäjällä 27-30.8.2020.

On kuitenkin syytä varautua siihen että osallistuja-/yleisömäärä voi olla tiukasti rajattu tai esim. majoittuminen kilpailupaikalla ei ole mahdollista rajoitusten takia. Seuraamme pandemiatilanteen kehittymistä ja tiedotamme sen mukaan

23.4.2020

Hallitus antoi tiedoksi 22.4. että yli 500 hengen yleisötapahtumat on kielletty heinäkuun loppuun asti. Näin ollen SM-kisat joudutaan siirtämään - odotamme Ypäjältä vahvistusta seuraavasta ajanjohdasta. Muiden kisojen kohdalla odotamme seuraavaa hallituksen tiedotustilaisuutta lisätietojen saamiseksi pienempien tapahtumien järjestämisestä.

Kansainvälistä jalostusnäyttelyä suunnitellaan tällä hetkellä heinä-elokuulle.

 

Paikalliskerhojen edustajat on kutsuttu tapaamiseen 28.4. jolloin on tarkoitus yhdessä pohtia tulevaa kesää ja järjestettävää toimintaa rajoitukset huomioon ottaen.

Seuraamme tilannetta ja päätöksiä tehdään aina käytettävissä olevien tietojen perusteella.

 

8.4.2020

Pohjoismaiden puheenjohtajat päättivät, että covid-19 pandemian vuoksi PM-Kilpailut 28.7-28.2020 Ruotsissa perutaan.

5.4.2020

Maanantaina 30.3. hallituksen tiedotustilaisuuden mukaan viruksen leviämistä ehkäisevät varotoimet jatkuvat toukokuulle asti. Tämä valitettavasti tarkoittaa, että näyttelyä ei tulla järjestämään toukokuussa. Näyttely kuitenkin pyritään järjestämään myöhäisempänä ajankohtana tänä vuonna.

19.3.2020

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous 29.3.2020 siirretään

Tämänhetkisen valmiuslain mukaisen poikkeustilan vuoksi Suomen Islanninhevosyhdistys ry:n johtokunta on päättänyt siirtää yhdistyksen sääntömääräistä kevätkokousta myöhempään ajankohtaan. Virallinen uusi kokouskutsu julkaistaan sääntöjen mukaisesti yhdistyksen nettisivuilla ja fb-sivulla viimeistään 30 vuorokautta ennen kokousta. Vain etäyhteyden käyttäminen kokouksessa vaatii sääntökirjauksen (yhdistyslaki 17§) ja tällä hetkellä säännöissämme ei ole tästä mainintaa. Sääntömuutos on tarkoitus kuitenkin kirjata jatkoa ajatellen ja käsitellä kevätkokouksessa kun se saadaan järjestettyä.

13.3.2020

Suomen Islanninhevosyhdistys seuraa Suomen Ratsastajainliiton koronaepidemian rajoittamiseen tähtäävää suositusta ja kehottaa islanninhevosalan toimijoita peruuttamaan islanninhevostapahtumat toukokuun loppuun asti. SIHY peruuttaa omat tapahtumansa ja seuraa tilanteen etenemistä. Kun tilanne muuttuu, SIHY pyrkii reagoimaan muutoksiin nopeasti.

12.3.2020

Nyt tiedetään että matkustusta rajoitetaan ja yleisötapahtumia perutaan. Tämä vaikuttaa myös lajin sisäisiin asioihin, kuten koulutusseminaareihin ja kilpailu- ja näyttelytoimintaan. 

 

Johtokunta seuraa koronavirustilanteen kehittymistä aktiivisesti ja haluaa kehottaa kaikkia toimimaan viranomaisten suositusten mukaisesti sekä toimimaan muutenkin vastuullisesti koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi.

SRL https://www.ratsastus.fi

HIPPOS https://www.hippos.fi/

THL https://thl.fi/fi/

AVI https://www.avi.fi/

Hallitus https://valtioneuvosto.fi/etusivu