Viimeinen ilmoittautumispäivä 22.7 sunnuntaina!
Kutsu islanninhevosten kansalliseen varsanäyttelyyn 19.8.2018 Kiuruvedelle. Näyttelyyn voivat osallistua 1-2 varsat (tammat, oriit ja ruunat), sekä 3-vuotiaat tammat ja ruunat. Epävirallisen rakennearvostelun voivat myös saada 3-vuotiaat ja vanhemmat oriit sekä 4-vuotiaat ja vanhemmat tammat/ruunat.
Oheisen käsiohjelman voi ladata kännykkäänsä tai tulostaa mukaan huomenna alkavaan jalostusnäyttelyyn!
Muutos aikataulussa poisjäännin vuoksi. Päivitetty 17.5.
2017 syntyneiden varsojen passit toimitetaan ilman polveutumisen määritystä. Jalostusnäyttelyyn menevien varsojen kohdalla passien toimituksen voi pyytää pikana.
Ratsukkopaikat alustavasti täynnä, mutta kuuntelupaikoilla vielä tilaa.
Level 1 and Level 2 "Training and presentation of breeding horses"
Kansainvälinen FEIF-tuomari ja Ruotsin jalostusvaliokunnan vetäjä on tulossa Suomeen huhtikuun puolessa välissä 14 tai 15.4. Näyttelykurssilla ratsastajien mahdollisuus harjoitella jalostusnäyttelyssä esittämistä ja saada yksityiskohtaisia neuvoja
Vuoden 2018 alusta alkaen kaikilla jalostukseen käytettävillä islanninhevosoriilla tulee olla voimassa orilisenssi, jotta syntyvä jälkeläinen voidaan rekisteröidä puhdasrotuisena islanninhevosena täydellisin sukutiedoin. Ainoastaan tällöin jälkeläinen voidaan rekisteröidä myös Islanninhevosten kansainväliseen WorldFengur tietokantaan, mikä antaa sille oikeuden osallistua kilpailuihin ja jalostusnäyttelyihin. Orilisenssi koskee sekä jalostusarvostelussa jalostukseen hyväksyttyjä oriita, että jalostukseen hyväksymättömiä oriita.
SIHY vastaa hevosten omistajatietojen rekisteröinnistä Islanninhevosten maailmanlaajuiseen ja viralliseen alkuperätietokantaan.
Astuvien oriiden pitäjät ovat voineet rekisteröidä oriidensa astutukset Hippoksen Heppa-järjestelmään reaaliajassa. Tällöin paperisia astutus- ja syntymätodistuksia ei enää tarvita.
Heinäkuussa pidetään Vihdissä Talli Fludabaerissa Islanninhevosten kansallinen jalostusnäyttely. Ohessa näyttelyn aikataulu ja hevoslista.
Freir frá Kaakkola (FI2009112002) räväytti estradille suomalaisen jalostuksen tuloksen, kun se esitettiin Tanskassa Herningin jalostusnäyttelyssä 9.-11.6. Ori on Suomessa kasvatetuista islanninhevosista korkeimmille pisteille arvosteltu hevonen kautta aikojen.
FEIFin päätöksen mukaisesti Islanninhevosten varsat tulee nimetä vuosisatoja vanhojen perinteiden mukaisesti ja ohjeistusta on kiristetty 2017 alkaen
Kevään kynnyksellä hieman muistin virkistämistä liittyen varsojen nimeämiseen. Nimeämisen linjaukset ja säännöt on kansainvälisesti sovittuja normeja FEIF:issä ja pätee kaikkii jäsenmaihin.
Kevään jalostusnäyttely järjestetään aikaisemmista tiedoista poiketen tänä vuonna Turun Metsämäen raviradalla ja sen yhteydessä olevalla hevosklinikka Anivetin maneesilla.
Kutsu islanninhevosten kansainväliseen jalostusarvosteluun sekä kansalliseen varsanäyttelyyn 19.-20.5.2017 Turkuun.
Hevosia näyttelyssä esittäville ratsastajille tiedoksi!
Seminaari on osoitettu islanninhevosia ammattimaisesti kouluttaville/ ammattilaiseksi tähtääville nuorille (18-30v.) osaajille, jotka haluavat kouluttautua ja oppia lisää jalostushevosten valmentamisen ja esittämisen saralla ja jakaa kokemuksiaa muiden nuorten osaajien kanssa.
Jokaisella SIHY:n jäsenellä on tunnukset Islanninhevosten kansainväliseen rekisterintietokantaan, mistä löytyy myös Islanninhevosten sallittujen nimien listaus.
Kasvattajan tulee muistaa ilmoittaa iloisesta tapahtumasta myös rekisterin pitäjälle, jotta varsan lainmukainen rekisteröinti saadaan aloitettua. Kun varsan syntymästä ilmoitetaan kuukauden sisällä, on varsan rekisteröintihinta edullisin. Myöhemmin ilmoitetuista varsoista peritään korotettu rekisteröintimaksu.
SIHY hoitaa varsojen rekisteröinnin lisäpalvelut WorldFengur tietokantaan vuonna 2017 syntyvistä varsoista alkaen.
Kutsu islanninhevosten kansainväliseen jalostusarvosteluun sekä kansalliseen varsanäyttelyyn 10.-11.6.2016 Orimattilaan.   Viimeinen ilmoittautumispäivä on 18.5.2016.
Suomessa jalostukseen hyväksytyille Islanninhevosoreille on tarjoutunut mahdollisuus omaan sivuun yhdistyksen virallisilla kotisivuilla.
NÄYTTELYKUTSU (23.3.2016)
Kutsu islanninhevosten kansainväliseen jalostusarvosteluun sekä kansalliseen varsanäyttelyyn 13.-15.5.2016 Orimattilaa
Nuorille 18-30-vuotialle suunnattu koulutustapahtuma Islannissa.
Toukokuun näyttely kaikille avoin ja kesäkuun näyttely vähintään varsanäyttely, mutta mikäli ilmoittautuneita riittävästi järjestetään myös kokonaisarvostelu.
Suomessa jalostukseen hyväksytyn oriinpitäjälle voidaan myöntää oriinpitäjätunnukset Heppa-järjestelmään. Tunnuksien haltija voi tallentaa oriin astutustiedot suoraan reaaliajassa Heppaan.
Islanninhevosten jalostusnäyttelytoimintaa ohjaava FIZO on päivitetty
1.palkitun oriin lupa haetaan jatkossa anomuksella, eikä näyttelypaikalle tarvitse enään tulla hevosen kanssa lupaa noutamaan.
Vuonna 2015 järjestetään vain yksi jalostusnäyttely. Viimeinen ilmoittautumispäivä 20.4.2015
Koulutustapahtuman aiheena jalostusnäyttelyyn tähtäävien hevosten valmentaminen ja esittäminen jalostusnäyttelyssä
CEM-testi vuonna 2014 ja sen jälkeen vähintään viiden kalenterivuoden välein
Kevään ja vuoden ainoa jalostusnäyttely järjestetään 15-17.5.2015 Orimattilassa
Kevään suurena Islanninhevosten tapahtumana tullaan näkemään Islanninhevosten jalostuspäivä.
Vuoden 2014 astutusluvut on julkaistu Hippoksessa.
Aika: 5.10.2014 klo 09:00 - 17:00
Kaikki rakennearvostelut Orimattilan Ratsastuskeskuksessa ja ratsastusarvostelut Orimattilan raviradalla.
Suomen islanninhevosyhdistyksen näyttelykurssi järjestetään Halmeniemessä, Muurasjärvellä 7.6.2014 klo 9-17
Anna palautetta 17.-18.5.2014 järjestetystä islanninhevosnäyttelystä. Palautetta voi antaa 8.6. asti.
Vilkaus tuleviin tapahtumiin.
Jalostusnäyttelyssä on oiva mahdollisuus päästä katsomaan ja tutustumaan myynnissä oleviin hevosiin.
Islanninhevosten kevään jalostusnäyttely lähenee! Ohessa tietopaketti näyttelyyn osallistuville.
Näyttelykutsu (4.4.2013)
Jalostusnäyttelyt järjestetään seuraavasti:
SIHYn 30-vuotisjuhlagaalassa palkittiin vuoden 2012 parhaimmistoa seuraavasti:
Näyttelyyn osallistuvien laskut on lähetetty. Jos et ole saanut laskua sähköpostiisi/omaan talliin, ota yhteyttä Suomen Hippokseen.