NÄYTTELYKUTSU kansalliseen jalostusnäyttelyyn 19.8.2018, Kiuruvesi

Jenni Kurki
29.6.2018

Kutsu islanninhevosten kansalliseen varsanäyttelyyn 19.8.2018 Kiuruvedelle. Näyttelyyn voivat osallistua 1-2 varsat (tammat, oriit ja ruunat), sekä 3-vuotiaat tammat ja ruunat. Epävirallisen rakennearvostelun voivat myös saada 3-vuotiaat ja vanhemmat oriit sekä 4-vuotiaat ja vanhemmat tammat/ruunat.

NÄYTTELYPAIKAT

Kaikkien näyttelyhevosten rakennearvostelut tapahtuvat Ratsastuskeskus Lupiksen maneesissa, osoitteessa Niemenmutka 39, 74840 Koppeloharju.

TUOMARIT JA TOIMIHENKILÖT

Näyttelyssä arvostelee FEIF-tuomari William Flugge ja kansallinen jalostustuomari Minna Toivonen. Näyttelyn johtajana toimii Minna Tihinen.

OSALLISTUVAT HEVOSET JA NIIDEN ARVOSTELU

Varsanäyttelyn vaatimusten mukaisesti näyttelyssä on vain yksi FEIF-tuomari. Sen vuoksi 3-vuotiaiden ja sitä vanhempien hevosten rakennepisteitä ei ole sallittua merkitä WorldFengurin tietokantaan.

3-vuotiaat tammat ja ruunat kuuluvat kuitenkin Hippoksen varsanäyttelypalkkioiden piiriin ja ne palkitaan Hippoksen puolesta ja saavat normaalin arvostelun muilta osin.

Näyttelyyn on mahdollista ilmoittaa mukaan myös 3-vuotiaat ja vanhemmat oriit sekä 4-vuotiaat ja vanhemmat tammat/ruunat rakennearvosteluun. Näiden hevosten tulos on kuitenkin epävirallinen eikä niiden tuloksia kirjata WF:ään eikä niitä palkita Hippoksen puolesta. SIHY julkaisee epäviralliset tulokset tuloslistauksessa. Myöskään nuoret oriit eivät voi saada jalostukseen käyttölupaa epävirallisella rakennearvostelulla.

Hevosten tulee olla rekisteröity Suomen Hippoksen rekisteriin sekä Worldfenguriin. Hevosten polveutuminen tulee olla vahvistettu DNA testein ja hevoset tulee olla mikrosirutettuja. Mikäli hevosesta ei löydy mikrosirua, joudutaan myös yksilön polveutuminen määrittämään uudelleen DNA-testien avulla sirutuksen yhteydessä. Lisäksi hevosten tulee olla sääntöjen mukaisesti rokotettuja (HUOM! 3 rokotuksen perussarja rokotuksen alussa!)

1–3-vuotiaiden sekä 4-vuotiaiden rakennearvosteltavien liikkeet arvostellaan rakenteen lisäksi vapaana juoksutettuna. 

Tarkempi aikataulu julkaistaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumisia otetaan vastaan vain Heppa-järjestelmän kautta. Ilmoittautumista varten tarvitset Oma Talli –tunnukset. Tunnushakemus: www.hippos.fi > Heppa-järjestelmä > Tunnushakemus.

Lisätietoja ilmoittautumisista Suomen Hippos ry/Piia Palonen p. 020 760 5259/piia.palonen@hippos.fi

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 22.7.2018

ILMOITTAUTUMISAIKAA JATKETTU 5.8.2018 ASTI

NÄYTTELYMAKSUT

Näyttelymaksu laskutetaan ilmoittajalta. Lasku lähetetään ilmoittajan sähköpostiin sekä Oma Talliin. Maksamalla näyttelymaksun varmistat hevosen osallistumisen näyttelyyn!

 

HINNASTO 2018

  • Varsat 1-2-vuotiaat  50 €
  • Rakennearvosteltavat tammat/ruunat, 3-vuotiaat  70€
  • Rakennearvosteltavat oriit, 3-vuotiaat ja vanhemmat (epävirallinen) 50 €
  • Rakennearvosteltavat tammat/ruunat 4-vuotiaat ja vanhemmat (epävirallinen) 50 €

KARSINAPAIKKOJEN VARAUS

Karsinapaikkoja voi varata Ratsastuskeskus Lupiksesta Kirsi Niskanen p. 040 127 3771 / kirsi.niskanen@ratsastuskeskuslupis.fi 

NÄYTTELYSSÄ NOUDATETAAN FEIF:IN ROKOTUSSÄÄNTÖJÄ JA SUOMEN HIPPOKSEN DOPINGSÄÄNTÖJÄ.

Lisätietoja näyttelystä Jenni Kurki, jalostus@islanninhevonen.net, puh. 044 504 5590

 

Tervetuloa!                             Suomen Islanninhevosyhdistys ry  &  Suomen Hippos ry