Jäsenen ja kilpailijan maksut

Jäsenmaksut 2020
Seuran muu jäsen
Jäsen, jolla on sihyn henkilöjäsenyys.
40 €
Seuran kannatusjäsen juniori 
Jäsen, jolla on sihyn perhejäsenyys (18-v. tai alle).
Samassa taloudessa asuu yksi täyden maksun (40,-) maksava henkilöjäsen.
20 €
Seuran kannatusjäsen seniori
Jäsen, jolla on sihyn perhejäsenyys.
Samassa taloudessa asuu yksi täyden maksun (40,-) maksava henkilöjäsen
20 €
SRL juniori
Jäsen, jolla on sihyn ja SRL:n henkilöjäsenyydet (18-v. tai alle). 
87 €
SRL juniori uusi
Jäsen, jolla on sihyn perhejäsenyys ja SRL henkilöjäsenyys (18-v. tai alle)
67 €
SRL seniori
Jäsen, jolla on on sihyn ja SRL:n henkilöjäsenyydet.
94 €
SRL perhejäsen seniori 
Jäsen, jolla on sihyn henkilöjäsenyys ja SRL:n perhejäsenyys.
67 €

SRL perhejäsen seniori uusi 
Jäsen, jolla on sihyn perhejäsenyys ja SRL:n perhejäsenyys

47 €

 

Jäsenyys ja laskut

 • Liity SIHYN ja SRL:n jäseneksi täältä
 • Ensimmäiset jäsenlaskut lähtevät 2.1. automaattisesti kaikille kuluvan vuoden jäsenmaksun maksaneille voimassa oleville jäsenille Suomen Ratsastajainliitosta. SRL:n jäsenyyden LähiTapiolan Vakuutusturva ja muut jäsenedut käynnistyvät jäsenmaksun maksamisesta. Jäsenmaksulaskut voi vuoden 2020 laskun yhteydessä tilata jatkossa e-laskuna. 
 • Suomen Islanninhevosyhdistyksen jäsenmaksut:
  • Henkilöjäsen 40 €
  • perhejäsen 20 €
 • Suomen Islanninhevosyhdistyksen jäsenlajit
  • seuran muu jäsen
  • seuran kannatusjäsen juniori
  • seuran kannatusjäsen seniori
 • SRL:n jäsenmaksut
 • Ole yhteydessä seurasi jäsensihteeriin, mikäli laskussa ei ole oikea jäsenlaji tai summa on väärä tai jos yhteystietosi ovat muuttuneet (jäsenlomake)
 • Green Card-vakuutusmaksu on 32 €. Laskutus tapahtuu viikolla 2.

 


Vuoden 2020 lupia voi hankkia 8.1. alkaen. Kilpailuluvat tehdään itse sähköisellä lomakkeella ja maksetaan verkkomaksulla. Kilpailuluvan voi saada vasta, kun jäsenmaksu on päivittynyt rekisteriin maksetuksi (muutama arkipäivä maksusta).

 

Kilpailijan maksut

 

Kilpailijoilta vaaditaan kaikilla tasoilla SIHY:n tai toisen seuran ja SRL:n jäsenyys. SRL:n jäsenyyteen sisältyy vakuutus, joka auttaa tapaturman varalta sekä kilpailutilanteessa, että myös kaikissa muissa hevosen käsittely- ja hoitotehtävissä.

Eri seuran jäsen ei voi anoa kilpailulupaa SIHY:n kautta, vaan se tulee anoa oman seuran kautta. Muut seurat saattavat vaatia aluelupakokeen suorittamisen B-lupaa hakiessa. Tätä ei (tällä hetkellä) vaadita SIHY:n jäseniltä.

Jäsenmaksun pitää olla maksettuna ennen luvan anomista.

Kilpailuluvat

 • Edellisvuoden kilpailuluvalla voi kilpailla 15.2. asti, sama koskee hevosen vuosimaksua
 • Seuraa vaihtavien tulee maksaa uuden seuran kilpailulupa heti vuoden alussa, jotta edustettava seura näkyy kilpailuissa oikein
 • Kilpailulupa tehdään itse sähköisellä lomakkeella (lisätietoja)
 • Vuoden 2020 kilpailulupa tulee näkyä rekisterissä maksettuna 2.2.2019, jos haluaa merkinnän jäsenkorttiin. Kortti lähetetään Hippos-lehden nro 2:sen mukana jäsenmaksun eräpäivään mennessä maksaneille. Perhejäsenten kortit lähetetään jäsenelle erikseen kirjeitse.
 • Kilpailuluvan voi saada vasta, kun jäsenmaksu on päivittynyt rekisteriin maksetuksi (muutama arkipäivä maksusta)
 • Lupamaksut päivittyvät KIPAan noin neljässä arkipäivässä. Liitto ei pysty nopeuttamaan prosessia, sillä rahat siirretään automaattisesti järjestelmästä toiseen

Kilpailulupien hinnasto täällä

Ratsukot voivat vapaasti valita, missä luokissa ja millä tasoilla kilpailevat, edellyttäen, että heillä on vaadittava kilpailulupa ja että hevosen vuosimaksu on maksettu vaadituilla tasoilla. Ainoastaan kilpailulupa määrittelee, minkä tason kilpailuihin aloitteleva ratsukko saa osallistua.

SIHY ja SRL:lä suosittelevat, että lupa-anomus tehdään suoraan B-luvalle.

Vapaaehtoinen lisävakuutusmaksu, joka korvaa liiton perusjäsenvakuutusta laajemmin ratsastukseen liittyviä tapaturmia, tulee myyntiin 1.1.2020 alkaen. Ratsastusseuran jäsenet voivat maksaa lisävakuutuksen liiton lisenssikaupassa TÄÄLTÄ. Verkko-osto edellyttää, että ratsastajan henkilötunnus on tallennettu jäsenrekisteriin. Henkilötunnuksen lisäyksissä rekisteriin olethan yhteydessä jäsensihteeriin. Edellisellä kaudella ostettu lisävakuutus on voimassa vain tammikuun 2020 loppuun.
 

SRL:n jäsenyys

SRL:n jäsenyyttä vaaditaan kaikilla kilpailutasoilla, seurasta riippumatta. Ratsastajan pitää myös olla jonkun seuran jäsen, jotta hän voi anoa kilpailulupaa. SIHY:n jäsenyyttä ei siis tarvita, mikäli ratsastajan jäsenyys on voimassa toisessa seurassa. Eri seuran jäsen ei kuitenkaan voi anoa kilpailulupaa SIHY:n kautta, vaan se tulee anoa oman seuran kautta. 

Muut seurat saattavat vaatia aluelupakokeen suorittamisen B-lupaa hakiessa. Tätä ei (tällä hetkellä) vaadita SIHY:n jäseniltä.

 

Hevosen kilpailuluvat


Hevosen vuosimaksu 40€ maksetaan Kipassa.