Apua tarvitaan NYT!

28.6.2020


Islanninhevosareena -hanke tarvitsee nopeasti tekijöitä, jotta radat saadaan tehtyä!

SIHY on viimeisen kahden vuoden aikana valmistellut ja suunnitellut uutta ratakokonaisuutta Ypäjän Hevosopiston alueelle. Valitettavasti hanke on kohdannut odottamattomia esteitä ja hidasteita matkan varrella ja on siksi viivästynyt. Lisäksi hankkeeseen on toivottu ja pyydetty useasti lisää tekijöitä, mutta toistaiseksi hankkeen edistäminen ei ole saanut innokkaita ihmisiä lähtemään projektiin mukaan. Olisiko nyt se hetki, että juuri sinä voisit auttaa hanketta?

Hevosopiston kanssa ratahanke on toistaiseksi jäissä, kunnes pandemiatilanne helpottaa. Radan kustannusarvio on noussut noin 250 000 €:n, koska hankkeen rahoitus on tällä hetkellä vain SIHY:n vastuulla, kun Hevosopisto ei pystykään panostamaan alueen väyliin ja parkkipaikkaan, sen taloudellisen tilanteen ollessa tiukka. Ypäjä on edelleen suunnitellusti päävaihtoehto ratakokonaisuudelle, mutta yhdistyksen johtokunta on kartoittanut myös muita paikkoja.

Hanke on kaikkineen edennyt nykyiseen pisteeseen lähestulkoon ilman toimivaa organisaatiota pelkästään johtokunnan ja muutaman muun vapaaehtoisen ihmisen voimin. Hanke kuitenkin kaipaa kipeästi apua ja tekijöitä, jotta hanke saadaan toteutettua. Tällä hetkellä apua tarvitaan rahoitushankintaan ja kartoitustyöhön, että mitä kaikkia vaihtoehtoja olisi ratojen sijainnille. Tavoitteena on keskeinen sijainti, missä olisi myös majoitustilaa ihmisille ja hevosille ratojen läheisyydessä jopa PM-kilpailuiden tarpeisiin. Hanke vaatii kokonaisuudessaan noin kolmen hehtaarin alan kentälle, passisuoralle hidastusalueineen ja ovaaliradoille sekä muulle infralle.

Onko sinulla idea rahoitushankintaan tai uutta ideaa radan sijoituspaikaksi? Onko teillä jo valmis rata, mitä muokkaamalla saisimme kansainvälisen tason kisapaikan?

Ratahanke on SIHY:n historian isoin ponnistus! Ratakokonaisuus tulee kaikkien käyttöön kilpailijoista harrastajiin ja kasvattajiin. Se tulee mahdollistamaan lajin pysymisen kansainvälisesti Suomen menestyneimpänä ratsastuksen lajina ja edistämään rodun jalostusta sekä tunnetuksi tekemistä suurelle yleisölle.  Yksittäisten ihmisten vapaaehtoistyönä tekemä panostus ei valitettavasti yksistään riitä kantamaan näin isoa projektia eteenpäin, siksi tarvitsemme koko jäsenistön mukaan apuun tätä toteuttamaan! Ryhmässä on voimaa. #yhdessä

Ole rohkeasti yhteydessä:

Saara Suutarla 040 586 4647

pr (at) islanninhevonen.net

puheenjohtaja (at) islanninhevonen.net

sihteeri (at) islanninhevonen.net

https://www.islanninhevonen.net/islanninhevosareena/