Islanninhevosareena

Uusi islanninhevosareena mahdollistaa islanninhevosten kansainväliset kilpailut myös Suomessa!

Suomen Islanninhevosyhdistys SIHY ry on rakennuttamassa uuden, kansainväliset vaatimukset täyttävän islanninhevosten kilpailuareenan. Hankkeeseen on saatu rahoitusta Aluehallintovirastolta sekä ns. radan metrimyyntikampanjalla, johon ovat osallistuneet yhdistyksen jäsenet ja useat tukijat. Tavoitteeseen päästäkseen yhdistys tarvitsee mukaan sitoutuneita ja pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita hankkeen rahoituksen tueksi. Radan varrelle on myynnissä myös mainospaikkoja. 

Vuonna 2021 tavoitteena on rakentaa kansainväliset vaatimukset täyttävät islanninhevosten kilparadat eli 250- ja 300-metriset ovaaliradat sekä 250-metrinen passisuora oheisvarusteineen. Hankkeen tavoitteena on mahdollistaa tulevaisuudessakin monipuolinen ja vakiintunut islanninhevosten kilpailu- ja harrastustoiminta.

Radan saaminen vaativaan arvokilpailukuntoon on valtava ja monen tahon panosta vaativa työ, sillä askellajikilpailuissa pohjalla on suuri merkitys kilpailuratsukoiden suorituksiin. Viimeksi PM-kilpailut on pidetty Ypäjällä vuonna 2010. Sen jälkeen kilparadan tekniset vaatimukset ovat uusien kilpailuluokkien vuoksi muuttuneet, ja Ypäjällä oleva vanha ovaalirata ei täytä enää vaatimuksia, vaikka on muutoin askellajiratsastukseen soveltuva.

Islanninhevosten askellajiratsastuksessa kilpaillaan MM-tasolle asti. Arvokilpailumitaleilla mitattuna askellajiratsastus on Suomen menestynein ratsastuksen laji useine MM- ja PM-mitaleineen ja sijoituksineen. Nyt on aika saada lajille myös kansainväliset kriteerit täyttävä areena!