Islanninhevosareena

Uusi islanninhevosareena mahdollistaa islanninhevosten kansainväliset kilpailut myös Suomessa!

Suomen Islanninhevosyhdistys SIHY ry rakentaa uuden, kansainväliset vaatimukset täyttävän islanninhevosten kilpailuareenan Ypäjälle, Hevosopiston alueelle. Hankkeeseen on saatu rahoitusta Aluehallintovirastolta sekä ns. radan metrimyyntikampanjalla, johon ovat osallistuneet yhdistyksen jäsenet ja useat tukijat. Tavoitteeseen päästäkseen yhdistys tarvitsee mukaan sitoutuneita ja pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita hankkeen rahoituksen tueksi. Radan varrelle on myynnissä myös mainospaikkoja. 

Vuonna 2020 tavoitteena on viimeistellä kansainväliset vaatimukset täyttävät islanninhevosten kilparadat eli 250- ja 300-metriset ovaaliradat sekä 250-metrinen passisuora oheisvarusteineen Ypäjän Hevosopiston maille. Hankkeen tavoitteena on mahdollistaa tulevaisuudessakin monipuolinen ja vakiintunut islanninhevosten kilpailu- ja harrastustoiminta.

Radan saaminen vaativaan arvokilpailukuntoon on valtava ja monen tahon panosta vaativa työ, sillä askellajikilpailuissa pohjalla on suuri merkitys kilpailuratsukoiden suorituksiin. Viimeksi PM-kilpailut on pidetty Ypäjällä vuonna 2010. Sen jälkeen kilparadan tekniset vaatimukset ovat uusien kilpailuluokkien vuoksi muuttuneet, ja Ypäjällä oleva vanha ovaalirata ei täytä enää vaatimuksia. Yhdistys tavoittelee vuoden 2022 PM-kilpailuja Ypäjälle. Kansainvälinen islanninhevostoiminta tuo monenlaista lisäarvoa sekä Ypäjän kuntaan, sen yrittäjille ja Hevosopistolle.

Islanninhevosten askellajiratsastuksessa kilpaillaan MM-tasolle asti. Arvokilpailumitaleilla mitattuna askellajiratsastus on Suomen menestynein ratsastuksen laji useine MM- ja PM-mitaleineen ja sijoituksineen. Nyt on aika saada lajille myös kansainväliset kriteerit täyttävä areena!