Islanninhevosten PM: T1-tölttiluokasta lisää finaalipaikkoja

Annastiina Jäppinen
13.8.2016

Perrjantai-iltapäivästä ratsastetuista T1-luokista junioriratsastajat Anniina Kanerva Lordi frá Hvolsvellillä ja Nicole Hiltunen Vottur frá Gjafarkotilla ratsastivat Suomelle kaksi A-finaalipaikkaa lisää.  Junioreiden luokka kilpailtiin napakassa sateessa, jota oli jatkunut jo useamman tunnin. Sade aiheutti sen, että pohja oli erittäin raskas ratsastaa ja se varmasti vaikutti joidenkin ratsukoiden suoritukseen. 

Karsintojen neljänneksi, pistein 5,57, ratsastanut 12-vuotias Anniina ja Lordi, kilpailevat ensimmäistä kertaa maajoukkueessa. 
-    Lordi tuntui kyllä tosi hyvältä kilpailussa, vaikka rata olikin melko raskas. Koko suoritus meni oikeastaan juuri niin kuin oli treenattukin. Olen kuitenkin hieman yllättynyt finaalipaikastamme. Vaikka tavoitteenani oli saada rikottua omia ennätyksiäni niin täällä on ollut kyllä mielestäni melko tiukkaa saada parempia pisteitä, myhäilee Anniina ja jatkaa, Lordissa parasta on että se on niin kiltti eikä hötkyile turhista. Se yrittää aina parhaansa. On tosi hienoa päästä ratsastamaan sillä finaaliin. Kun radalla on samaan aikaan sillä kavereita mukana niin se on paljon energisempi ja yleensä tuntuu paremmalta.

Karsintojen jaetulle viidennelle sijalle pistein 5,50 ja vielä mukaan A-finaaliin ratsasti Nicole Hiltunen Votturilla. Tämä finaalipaikka oli jo Nicolelle toinen näissä kilpailuissa, sillä hän pääsi mukaan myös junioreiden nelikäynnin finaaliin.

Nuorten T1-luokassa Oona Ylipuranen ja Hylyr frá Austurkoti sijoittuivat karsintojen kuudelle sijalle pistein 6,70 ja starttasivat näin ollen johtopaikalta B-finaalissa. B-finaalissa Oona ja Hylur ratsastivat hienosti 3. Pistein 6,67 ja 8. sijalle kokonaistuloksissa. Ensimmäistä yhteistä kauttaan kilpaileva Oona ja Hylur ovat saaneet yhteistyötään paranemaan jokaisen suorituksen myötä.

Senioreiden T1-luokassa taso oli kovempi tänä vuonna kuin viime vuoden MM-kilpailuissa. Suomen seniorit tekivät erinomaiset suoritukset ja panivat kaiken likoon. Jenni Kurki ja Hljómur frá Túnsbergi ratsastivat sijalle 15 pistein 6,87 ja Katie Brumpton Drós frá Kuumalla sijalle 21 pistein 6,43. Karsintojen ykköspaikkaa  pitää norjalainen Bernt Severinsen Tigull frá Kleivalla pistein 8,47.

Perjantai iltana juostiin 1. ja 2. juoksu 250 metrin passijuoksuista,  joihin osallistui Annika Kyrklund Jara frá Hornilla. Passijuoksu startataan pareittain lähtökarsinoista. Ensimmäisellä juoksulla passiin siirtyminen meni pari metirä yli ajanottolinjan, joilloin aikaa ei saatu. Toinen juoksu sen sijaan onnistui ja ratsukon aika oli 24,90 sekuntia. Juoksut 3. ja 4. juostaan sunnuntaina.

Illalla ratsastettiin myös nuorten T2-luokan B-finaali, jossa ratsasti Desiree Alameri Theyr frá Guldbaekilla. Ratsukko johti finaalia vielä kahden osion jälkeen, mutta kolmannella eli tölttiä vapain ohjin ratsastettavalla osiolla islantilainen ratsukko kaappasi paremmat pisteet, ja kohosi näin finaalin voittoon. Desiree ja Theyr siis sijoittuivat finaalin toiselle sijalle eli kokonaiskilpailun seitsemännelle sijalle pistein 6,38.

Tämä vuosi on ollut ennennäkemättömän menestyksekäs Suomen maajoukkueelle; kahdeksan A-finaalipaikkaa ja kaksi B-finaalipaikkaa on saldo, johon Suomi ei ole ennen yltänyt.

Lähes kaikki A-finaalit ratsastetaan sunnuntaina lukuun ottamatta Junioreiden neikäynnin A-finaalia, joka ratsastetaan lauantai-iltana.

Islanninhevosten PM-kilpailut Norjan Birissä 9.-14.8.
Kilpailuiden kotisivut: http://nordisk2016.no
Seuraa tuloksia livenä: http://nordisk2016.no/resultater/
Maajoukkueen Facebook-sivut: https://www.facebook.com/askellajiratsastus/home
SIHY:n YouTube-kanava: https://www.youtube.com/channel/UCHinmVPcTOLt7JBq9C5JDtg

Anniina Kanerva & Lordi frá Hvosvelli
Kuva: Anu Leppänen
Anniina Kanerva & Lordi frá Hvosvelli Kuva: Anu Leppänen
Desiree Alameri & Theyr frá Guldbaek
Kuva : Anu Leppänen
Desiree Alameri & Theyr frá Guldbaek Kuva : Anu Leppänen
Oona Ylipuranen & Hylur frá Austurkoti
Kuva: Anu Leppänen
Oona Ylipuranen & Hylur frá Austurkoti Kuva: Anu Leppänen
Annika Kyrklund & Jara frá Horni
Kuva: Anu Leppänen
Annika Kyrklund & Jara frá Horni Kuva: Anu Leppänen
Nicole Hiltunen & Vottur frá Grafarkoti
Kuva : Anu Leppänen
Nicole Hiltunen & Vottur frá Grafarkoti Kuva : Anu Leppänen