Kilpailuluvat 2017

Silvia Ufer
30.1.2017

Uusi vuosi on alkanut ja on aika hankkia uudet kilpailuluvat. Kilpailijan tulee olla SRL:n ja SIHY:n tai jonkun muun seuran jäsen.

Kilpailijoilta vaaditaan SRL:n jäsenyyttä kaikilla kilpailutasoilla, seurasta riippumatta. SRL:n jäsenyyteen sisältyy vakuutus, joka auttaa tapaturman varalta sekä kilpailutilanteessa, että myös kaikissa muissa hevosen käsittely- ja hoitotehtävissä.

Ratsastajan pitää myös olla jonkun seuran jäsen, jotta hän voi anoa kilpailulupaa. SIHY:n jäsenyyttä ei siis tarvita, mikäli ratsastajan jäsenyys on voimassa toisessa seurassa. Eri seuran jäsen ei kuitenkaan voi anoa kilpailulupaa SIHY:n kautta, vaan se tulee anoa oman seuran kautta. Muut seurat saattavat vaatia aluelupakokeen suorittamisen B-lupaa hakiessa. Tätä ei (tällä hetkellä) vaadita SIHY:n jäseniltä.

Ratsukot voivat kilpailla omassa ryhmässään millä tasolla vain, edellyttäen että heillä on tasolla vaadittu kilpailulupa. Tasojen lupavaatimukset ovat seuraavat:

1-taso            E-lupa (10€)
2-taso            D-lupa (30€)
3-/4-taso        B-lupa (60€)

Mikäli ratsukko suunnittelee kisaavansa tänä vuonna aina 4-tasolle asti, suosittelevat SIHY ja SRL:lä, että lupa-anomus tehdään suoraan B-luvalle. Näin ratsukko välttyy kaksinkertaiselta lupamaksulta ja SIHY:n jäsensihteerin työt helpotetaan. Tämä pätee myös aloitteleville ratsukoille jotka haluavat osallistua 3-/4-tason kilpailuihin.

Katso tarkat tiedot kilpailulupamaksuista täältä.

Jäsensihteerillemme tämä aika vuodesta on kiireisin ja välillä hakemukset ja sähköpostit ruuhkautuvat. Pyytäisimme kaikkia olemaan kärsivällisiä vastausta odotellessa koska lupien käsittely saattaa kestää hieman. SIHY muistuttaa siitä, että jäsenmaksun pitää olla maksettuna ennen luvan anomista. SIHY kiittää kaikkia kärsivällisyydestä!