Suomen islanninhevosten maajoukkue Hollannin MM-kilpailuihin valittu

Annastiina Jäppinen
9.7.2017

Maajoukkueeseen valitut ratsastajat Veera Siren ja Arnella Nyman pokkasivat SM-kilpailuissa myös harmonisen ratsastuksen palkinnot.
Maajoukkueeseen valitut ratsastajat Veera Siren ja Arnella Nyman pokkasivat SM-kilpailuissa myös harmonisen ratsastuksen palkinnot.

Suomen maajoukkueeseen on valittu seuraavat ratsukot: Arnella Nyman (seniori) – Thór från Järsta Annika Kyrklund (seniori) – Jara frá Horni Juha Kontio (seniori) – Rödull frá Holtsmúla Katie Brumpton (seniori) – Smari från Askagården + varahevonen Oona Ylipuranen (nuori) – Yngvi från Åleby Desiree Alameri (nuori) - Theyr frá Guldbaek Veera Siren (nuori) – Jarl frá Mid-Fossum Ingrid Väyrynen (nuori) – Kolfinna frá Efri-Raudalaek

Joukkueen valinnan perusteena ovat olleet tulokset koko kilpailukaudelta suomenmestaruuskilpailut mukaan lukien.
-    Olemme seuranneet suomalaisia ratsukoita niin Suomen, Ruotsin kuin Tanskankin kilpailukentillä. Nyt valitulla joukkueella on potentiaalia tuoda mm-kisoista Suomelle menestystä. Maajoukkueeseen haluttiin valita mukaan myös yksi nuori ratsastaja, jolla ajatellaan tulevaisuudessa olevan mahdollisuudet menestyä kansainvälisestikin, kertoo joukkueenjohtaja Camilla Hed.

MM-kilpailuiden urheiluluokkien yhteydessä järjestetään myös jalostusnäyttely. Suomea edustaa 8-vuotias ori Freyr frá Kaakkola. Freyrin esittää Sölvi Sigurdarsson ja oriin kasvattajat ovat Anita ja Pekka Kaakkola.
Maajoukkueen joukkueenjohtajana: Camilla Hed
Maajoukkuekordinaattorina: Pia Ralli
Maajoukkuevalmentajana: Hjalti Gudmundsson