Puheenjohtajan terveiset

Annastiina Jäppinen
11.11.2013

 

Puheenjohtajan terveiset Vol 1.                                                   11.11.2013

Hei!

Ensimmäinen inspiroiva kokous Suomen Islanninhevosyhdistyksen johtokunnassa puheenjohtajana on takana. Kokouksesta kotiin ajellessa mietin mitä SIHY on ja miksi se on? Vuonna 1982 yhdistyksen perusti muutama Islanninhevosista innostunut harrastaja, jotka halusivat jakaa yhteisen intohimon. Tänä päivänä SIHY on 1200 jäsenen yhdistys, joka palvelee suomen nopeimmin kasvavan hevosrodun harrastajia. Islanninhevonen ja varusteet myyntipalstalla Facebookissa on yli 1800 jäsentä, jäsenmäärä lisääntyy n. 20 henkilöllä joka viikko. Mahtavaa!

SIHY järjestää SM-kilpailut, jalostusnäyttelyt sekä islanninhevostuomari- ja -ohjaajakoulutusta.  Yhteistyötä tehdään tiiviisti Suomen Ratsastajainliiton ja Hippoksen kanssa. Eri osa-alueiden asioista vastaa SIHY:n viisi valiokuntaa. Valiokunnissa istuu kymmeniä vapaaehtoisia, jotka uhraavat kallisarvoista aikaansa ja tietotaitoansa yhdistyksen kehittämiseen - paikalliskerhoista puhumattakaan.  SIHY ei olisi reipas 31-vuotias ilman kaikkien tekijöiden yhteistä intohimoa -islanninhevosta.  

Kiitos luottamuksesta Teille kaikille minua tähän uuteen pestiin kannattaneille! Työsarkaa riittää ja ensimmäiset kuukaudet menevät opetellessa. Yhden lupauksen aion toteuttaa heti: tästä päivästä lähtien yhdistyksen toiminta muuttuu avoimemmaksi.

…Niin mitä siellä kokouksessa tapahtui? Päätettiin mm. että SM-kilpailut järjestetään 4-6.7. Ypäjällä, keskusteltiin tiukasti taloudenhoidosta ja liian monesta hoitamattomasta asiasta. Innostuttiin hyvin menneestä Mette-viikonlopusta ja Islanninhevosratsastuksen ratsastusmerkin valmistumisesta (lisätietoa suorittamismahdollisuuksista tulossa pian) sekä haaveiltiin jääkilpailusta ja maikkarin loppukevennyksestä.

Iloista loppusyksyä,kuraisista tarhoista huolimatta!

Annastiina ”Ansu” Jäppinen

ps. risut ja ruusut otetaan vastaan puheenjohtaja@islanninhevonen.net tai puhelimitse 0407617971 (jos en vastaa, laita tekstiviesti, niin soitan takaisin)