Ankin talli palkittiin

Nina Auvinen
24.7.2013

Kuva Bara Kristinsdottir
Kuva Bara Kristinsdottir
SIHYn puheenjohtaja Magnus Tiderman ja Anki Väyrynen.
Kuva Bara Kristinsdottir
SIHYn puheenjohtaja Magnus Tiderman ja Anki Väyrynen. Kuva Bara Kristinsdottir
Väyrysen perhe: isä Juha, tytär Freja, äiti Anki ja nuorempi tytär Ingrid, iloitsi kotitallin palkinnosta toukokuussa.
Kuva Patrik Mennander
Väyrysen perhe: isä Juha, tytär Freja, äiti Anki ja nuorempi tytär Ingrid, iloitsi kotitallin palkinnosta toukokuussa. Kuva Patrik Mennander

Kirkkonummelainen islanninhevostalli, Ann-Christine ”Anki” Väyrysen omistama Ankis Stall, valittiin Suomen Ratsastajainliiton Vuoden talli-kilpailussa keväällä Etelä-Suomen vuoden talliksi.

Perusteluissa todetaan, että tallilla toteutetaan laadukasta lapset, nuoret ja erityisryhmät huomioon ottavaa perustoimintaa. Talli palkittiin SRL:n ruusukkeella tallin omassa keppihevoskilpailutapahtumassa toukokuussa.

 

– Tämä on hieno arvostuksenosoitus meille ja myös islanninhevospuolelle. Toiminnassamme on ollut sama perusajatus tallin perustamisesta lähtien: tärkeintä on, että hevoset voivat hyvin ja saavat elää laumassa, Anki Väyrynen sanoo.

 

Lisäksi hän pitää tärkeänä, että henkilökunta ja asiakkaat viihtyvät ja että vuonna 2004 rakennetulla tallilla ympäristö on kodikas ja siisti. Tallin mittakaavaa ei ole tarkoitus kasvattaa, vaan Anki toteaa, että kaiken pitää olla sen kokoista, että tarvittaessa yksi ihminen kykenee hoitamaan tallia.

 

Kasvatustieteiden maisteri, erityisluokanopettaja Anki ihastui islanninhevosiin, kouluttautui ratsastusterapeutiksi ja toteutti haaveensa erilaisen tallin perustamisesta. Siinä hänen tukenaan on nämä vuodet ollut oma perhe. Tallia kehitetään edelleen: juuri on valmistunut leiriläisten käyttöön uusi aitta, jossa on myös Ankin ja lasten keramiikkapaja. Suunnitteilla on myös maneesin rakentaminen.

 

Vuoden tallit 2012
 

Valtakunnallinen voittaja
Onnenperän Talli, Vaskio, Lounais-Suomi

Alueelliset voittajat
Etelä-Suomi: Ankis Stall, Kirkkonummi
Häme: Ruoveden Ratsutalli
Itä-Suomi: Lapinjärven Ratsastuskoulu
Kaakkois-Suomi: Ratsastuskoulu E.S. Riding Club, Kouvola
Keski-Suomi: Mennalan Ratsutila, Saakoski, Jyväskylä
Lounais-Suomi: Metsäkylän Ratsastuskeskus, Turku
Pohjanmaa: Alavuden Ratsastuskoulu
Pohjois-Suomi: Kajaanin Hevosharrastekeskus