Talviriemua!

Tarja Nordman
22.1.2012

Mahtavaa - ihanaa talviriemua!!!
Mahtavaa - ihanaa talviriemua!!!

- Ihanaa, vihdoinkin lunta, tuumasivat Johanna Jämsä ja Eveliina Vatanen. Vielä ei 5-vuotias islanninhevosruuna Emil frá Vaahteramäki "Eemeli" tiennyt, mitä kaverukset suunnittelivat. Hetken strategiapalaverin jälkeen Eveliina suitsi hevosensa valmiiksi kohta uutta seikkailua.

Eemeli talvikoulussa

Normivarustuksen lisäksi laitettiin valjaat. Ulkona valjaisiin lisättiin pitkät remmit, joilla hieman hiveltiin lautasia ja takajalkoja ettei tuntuisi liikkeessä niin oudolta.

Tämän jälkeen lähdettiin liikkeelle; ensin käyntiä Eveliina Eemelin selässä ja Johanna käveli ratsukon takana ohjat löysinä.

Kun kävely alkoi sujua löysillä ohjilla, alkoi Johanna pitää vastaan, jotta hevonen tajuaa vetoidean. Kun menee sekin alkoi sujua, niin tämän jälkeen testatiin Eemelin sietokykyä, ja laitettiin  pulkka perään ja Johanna pulkkaan istumaan.

Eemeli ymmärsi nopeasti yskän, mitäs nyt paria ratsastajan vaatimaa täyskäännöstä lukuunottamatta, se suotakoon nuorelle hevoselle. Hienosti Eemeli oppi idean ja hetken kuluttua kaikki nauttivatkin täysillä mahtavasta yhteisestä ja onnistuneesta pulkkailusta. Voi sitä riemua ja kuvat puhuvat puolestaan!

Kuvat: Liina-Lyydia Jämsä

 

Jos sinä olet hevosesi kanssa saanut kokea yhtä hauskoja ja riemukkaita hetkiä uusien tai yllättävien asioiden parissa, niin lähetä kuvia ja juttuvinkkejä: tarja.nordman(at)gmail.com - tehdään niistäkin tällainen juttu yhdistyksen sivuille =)

 

Tarja Nordman