PM-joukkue lähti Norjaan

Seuran pääkäyttäjä
31.7.2008

Kuva: Kati Leppälahti
Kuva: Kati Leppälahti

Suomen maajoukkue on tänään startannut hevosineen kisamatkansa kohti Norjaa, jossa järjestetään islanninhevosten PM-kilpailut elokuun 4.-10. päivinä.

Viime metreillä joukkueessa tapahtui hevosvaihdoksia. Juniori Arnella Nyman joutui jättämään Monös-tammansa kotiin, mutta sai lainaksi Marjatta Kojon nelikäyntisen kisaruuna Grettirin, joka omistajansa kanssa valittiin maajoukkueeseen. Koska Jatta ei itse ollut lähdössä Norjaan, hän ystävällisesti lainasi hevosensa Nellalle tarpeen tullen.

Ruotsissa työskentelevä Katie Brumpton ratsastaa myös lainahevosella. Hänen kisaratsunsa Norjassa on Hjalti Gudmunssonin ja Camilla Hedin omistama nelikäyntinen kimo ori Hrimbakur frá Hólshúsum. "Hrimpan" on nähty Suomessa Hjaltin ratsastamana viime vuoden HIHS:ssä ja sen jälkeen pidetyllä Kuuman maailmanmestarien klinikalla.

Joukkueenjohtaja Paula Sarsama kertoo, että tulosodotuksissa on kolme, mahdollisesti useampikin, finaalipaikka. - Kaiken onnistuessa mitalit ovat täysin mahdollisia, Paula sanoo.

Suomen joukkueeseen valittiin Mestaruuskilpailujen yhteydessä kaikkiaan 14 ratsukkoa. Seljordiin Norjaan on lähtenyt seuraavat kahdeksan ratsastajaa ja hevosta:

Arnella Nyman (JUN) ja Grettir frá Breiðavaði, Jenny Öster (JUN) ja Fjölnir frá Tungu, Katie Brumpton (NUO) ja Hrímbakur frá Hólshúsum, Annika Kyrklund ja Freyja frá Terriniemi, Juha Kontio ja Röðull frá Holtsmúla 1, Jutta Mäntynen ja Blængur frá Sahala, Krista Sirviö ja Spaka frá Bakkakoti sekä Nicola Bergman-Kankaala ja Bruni frá Súluholti. Lisätietoja: http://www.islandshest.no/