Valmistava FEIF-ohjaajakoulutus siirtyy Vihdistä Ryttylään

Kati Susi
24.10.2021

Joulukuun 10.-12. päivinä järjestettävä valmistava FEIF-ohjaajakoulutus siirtyy Vihdistä Ryttylään osallistujamäärän vähäisyyden vuoksi.

Kaikille FEIF-ratsastuksenohjaajiksi tähtääville tai muuten askellajiratsastuksen ohjaamisesta kiinnostuneille suunnattu pidetään Iso-Tuomiston tilallla Ryttylässä. Tilaa on vielä muutamalle täysi-ikäiselle kurssilaiselle.
589 euron kurssimaksun saa halutessaan maksaa kolmessa erässä.

Koulutus soveltuu myös jo aiemman valmistavan ohjaajakoulutuksen v. 2019 käyneille oman oppimisen tueksi. 
Ammatissa toimivat, luokitellut FEIF-ohjaajat ovat tervetulleita kurssille kuunteluoppilaiksi tai halutessaan myös kurssilaisiksi. 2-3 päivän osallistuminen kuunteluoppilaana kurssille toimii ohjaajalisenssin päivityksenä FEIF-ohjaajille.

FEIF III-tason ratsastuksenohjaaja ja Wångenissa Ruotsissa ratsastuksenohjaajia opettava Camilla Hed tulee nyt toista kertaa Suomeen pitämään FEIF-ratsastuksenohjaajaksi haluaville ns. valmentavan ohjaajakoulutuksen. Koulutus kestää kolme päivää ja on osa kurssimuotoista reittiä FEIF-ohjaajaksi. Ensimmäinen valmistava koulutus järjestettiin elokuussa 2019 ja toista on jouduttu pandemian vuoksi lykkäämään tähän asti.

Valmistavan kurssin käyneet saavat hakea varsinaiseen FEIF-ohjaajakoulutukseen, joka järjestetään ensi vuonna. Varsinainen koulutus sisältää kaksi viiden päivän kurssia ja kahden päivän loppukokeet.
Koko koulutuksen (15 päivää) hinta tulee olemaan noin 2500-2900 euroa. Mikäli pääset onnistuneesti loppukokeista läpi, saat kansainvälisesti tunnetun ja tunnustetun FEIF-ratsastuksenohjaaja taso I -nimikkeen. FEIF-ohjaajat listataan alan ammattilaisina sekä SIHY:n että FEIF:n verkkosivuilla.

Kouluttaja Camilla Hed on kansainvälisen tason kilparatsastaja, FEIF III-tason ohjaaja ja ratsastuksenopettaja Ruotsissa Wångenin hevosalan oppilaitoksessa. Opetuskielenä on englanti ja tulkkeja on paikalla tarvittaessa auttamassa kurssilaisia.

Koulutus on suunnattu ihmisille, joilla on jo islanninhevoskokemusta ja jotka haluavat oppia ohjaamaan ratsukoita. Koulutuksessa perehdytään sekä käytännössä että teoriassa askellajioppiin, ratsastuksen teoriaan, ratsastuksen ohjaamiseen, ratsastajan istuntaan, apujen käyttöön ja tuntien suunnitteluun.
Osallistujat saavat harjoitella ratsastuksen ohjaamista ja teoriatuntien pitoa. Kurssi antaa antaa osallistujille johdatuksen ja perustyökaluja ohjaajan ammattiin.

Kurssi toteutuu, jos vähintään 8 ilmoittautuu täysihoitokurssilaisiksi. Päiväruokailuin mukaan voidaan ottaa muutama joko itse kurssille ja/tai kuunteluoppilaiksi.
Ensisijaisesti huomioimme kurssille osallistujat, jotka haluavat valmistavan koulutuksen jälkeen jatkaa FEIF-ohjaajiksi varsinaisessa koulutuksessa ja joilla on aiempaa kokemusta islanninhevosalalta sekä SIHY:n lisenssikursseja suoritettuna.

Ammatissa toimivilla FEIF-ohjaajilla on mahdollisuus osallistua tapahtumaan Camillan kuunteluoppilaina ja saada FEIF-ohjaajalisenssinsä päivitettyä olemalla vähintään kaksi päivää mukana kurssilla. Kuunteluoppilaita voidaan muutama.

Kirjallisuus:
The Icelandic Riding Levels 1 & 2 (Hòlarin oppikirjat)
Kyra ja ratsastuksen taito

Hinta:
Kurssi sisältäen päiväruokailut: 489 € (lounas ja kahvit kolmena päivänä)
Kurssi sisältäen täysihoidon: 589 € (majoitus ja ruokailut kolme kertaa päivässä)
FEIF-ohjaaja kuunteluoppilaana 2-3 päivää: 75 € (omat eväät mukaan tai mahdollisuus ostaa Iso-Tuomistosta lounas ja kahvit hintaan 20 €/pvä)

Sitovat ilmoittautumiset ke 3.11.2021 mennessä
Ilmoita Lisätietoja-kohdassa haluatko täysihoidon vai päiväruokailut vai oletko tulossa kuunteluoppilaaksi. Kerro myös taustasi askellajiratsastuksessa sekä mahdollinen suunnitelmasi FEIF-ratsastuksenohjaajaksi kouluttautumisesta.

Ilmoittaudu tästä linkistä!  
Lisätietoja: koulutus(att)islanninhevonen.net
Puhelimitse Kati Susi, 040 5599 367