Yhteistyösopimus PM 2022 -kilpailujen järjestämisestä purettu

Pia Ralli
2.8.2021


Suomen Islanninhevosyhdistys SIHY ry:n ja mäntsäläläisen Talli Metzin välille syksyllä 2020 solmittu yhteistyösopimus on purettu molemminpuolisessa yhteisymmärryksessä 29.7.2021 pidetyssä tapaamisessa. Näin ollen Pohjoismaiden mestaruuskilpailuja ei järjestetä Mäntsälässä elokuussa 2022. SIHYn johtokunta jatkoi PM-asian käsittelyä välittömästi. Heti ensimmäisenä on lähtenyt viesti PM-kilpailujen järjestämispaikoista päättävälle NIHC:lle (Nordic Icelandic Horse Collaboration) Mäntsälän PM-kilpailujen peruuttamisesta ja kysymys siitä, miten PM22 suhteen nyt edetään.

Sopimuksen purkamisen taustalla on muun muassa vaikea maailmantilanne. Koronapandemian vuoksi Suomen PM-kilpailujen tärkein promootiopaikka, Tanskan MM-kilpailut elokuussa 2021, peruutettiin viime keväänä. Tilanne vaikeutti PM-kilpailuista täyden taloudellisen vastuun ottaneen Talli Metzin markkinointiponnisteluja, kun mahdollisuus markkinoida tapahtumaa ja Suomea Tanskan MM-yleisölle sekä etsiä yhteistyökumppaneita ja tapahtumasponsoreita kasvokkain peruuntui. Lisäksi koronan neljännen aallon voimistuminen aiheutti molemmissa sopijapuolissa huolta siitä, onko massatapahtumien järjestäminen ensi vuonnakaan vielä turvallista. Terveyden ja turvallisuuden lisäksi tapahtuman taloudellinen riski olisi kasvanut nykyolosuhteissa kohtuuttoman suureksi.

Suomen Islanninhevosyhdistys kiittää lämpimästi Talli Metziä ponnisteluista Suomen PM-kilpailujen eteen. Tapaamisessa todettiin, että yhteistyötä halutaan jatkaa tulevaisuudessakin. Katseet on käännetty kohti tulevaisuutta.