SIHY:n Syyskokouskutsu

Pia Ralli
22.10.2020

Kuva Pia Ralli
Kuva Pia Ralli

SIHY:n syyskokouksessa la 14.11.2020 klo 13.30-16.30 suunnitellaan vuoden 2021 toimintaa ja valitaan uudet toimijat vapautuville johtokuntapaikoille. Kokouksessa kuullaan tilannekatsaukset PM22 -kilpailuiden järjestelyistä sekä ratahankkeen tilanteesta. Lisäksi palkitaan vuoden 2020 parhaat. Kokousta ennen kuullaan mielenkiintoinen Minna Tallbergin luento klo 11.-13.00 ”Hevosen käyttäytyminen ja sen vaikutus hevosharrastuksessa”.

Luento ja syyskokous järjestetään Teivon Raviradan isossa Grand Prix -katsomossa turvavälein. Yleisölle on tarjolla käsidesiä ja kasvomaskeja. Yleisöä pyydetään kuitenkin huomioimaan voimassa olevat ohjeistukset siitä, ettei mihinkään julkiseen tilaisuuteen tulla, mikäli on pienimpiäkin oireita. Mikäli et itse pääse paikalle, voit aina antaa valtakirjan toiselle jäsenelle, joka voi käyttää näin kokouksen äänestyksissä äänivaltaasi.

Kokoukseen pyritään järjestämään mahdollisuus etäkuunteluun, mutta ei etäosallistumiseen. Tämä siitä syystä, ettei yhdistys voi taata yhteyksien toimimista moitteettomasti, eikä voi varautua etäosallistujien puheenvuoroihin tai varmistaa sitä, että etäosallistujat kuulisivat täysin kaiken, mitä kokouksessa keskustellaan.

Jäseniä pyydetäänkin ystävällisesti toimittamaan kokoukselle viralliset käsiteltävät asiat sääntöjen mukaisesti 14vrk ennen kokousta eli 31.10.2020 mennessä kirjallisesti yhdistyksen sihteerille osoitteeseen sihteeri@islanninhevonen.net Lisäksi pyydetään ystävällisesti, että kokousosallistujat toimittaisivat mahdolliset huomautukset, korjaukset tai muutokset esityslistaan, toimintasuunnitelmaan ja talousarvioon kirjallisesti ennen kokousta. Näin taataan kokouksen sujuva kulku.

Minna Tallbergin luento on livestream ja se on ilmainen SIHY:n syyskokoukseen paikan päällä osallistuville. Luennon hinta jäsenille vain 5 € normaalin 20 € sijaan. Jäsenille on lähtenyt sähköposti, josta voit noukkia alennuskoodisi! Tästä Minna Tallberg Verkkokauppaan!

Luento on katsottavissa 14.11. - 15.12. välisenä aikana.

Luennon aihe: Hevosen käyttäytyminen ja sen vaikutus hevosharrastukseen.

 

Suomen Islanninhevosyhdistys ry:n syyskokous 2020 KUTSU

Aika:                   la 14.11.2020 klo 11.-16.30
Paikka:               Teivon Ravikeskus, Grand Prix -katsomo,

                            Velodromintie 2,   Tampere

KÄSITELTÄVÄT ASIAT


1§ Kokouksen avaus 
2§ Läsnäolijat ja päätösvaltaisuus
3§ Kokouksen järjestäytyminen

  • Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, ääntenlaskijat ja pöytäkirjan tarkastajat

4§ Päätetään johtokunnan jäsenten lukumäärästä

  • Yhdistyksellä on hallituksena johtokunta, jossa on vähintään seitsemän (7) ja enintään kaksitoista (12) jäsentä. Syyskokous päättää tarkemmin johtokunnan jäsenten lukumäärästä.

5§ Valitaan johtokunnan jäsenet erovuoroisten ja erostaan ilmoittaneiden tilalle sekä tilintarkastaja ja varatilintarkastaja

  • varapuheenjohtaja (2v), sihteeri (2v), rahastonhoitaja (2v), urheiluvaliokunnan puheenjohtaja (2v) ja nuorisovaliokunnan puheenjohtaja (2v) sekä jäsen (1v) ja kaksi varajäsentä (1v)
  • Tilintarkastajaksi Tiliextra Oy tilintarkastusyhteisö, jossa päävastuullisena tilintarkastajana HT Juho Paavola. Kun tilintarkastajaksi valitaan yhteisö, ei varatilintarkastajaa tarvitse erikseen valita, sillä yhteisön muut tilintarkastajat toimivat tarvittaessa varalla.

6§ Yhdistyksen toimintasuunnitelma vuodelle 2021
7§ Yhdistyksen budjetti vuodelle 2021

8§ Muut asiat

  • kokoukselle määräaikaan mennessä käsiteltäväksi esitetyt asiat:

Aihe: Yhdistyslain vastaisen kevätkokoussääntömuutoksen korjaaminen

  1. kokouskutsu on netissä vasta 14 vrk ennen kokousta, on erittäin ongelmallinen, ja jäsenistön etujen vastainen
  2. Säännöissä luki, ennen, että jäsenistö käyttää valtaa yhdistyksen kokouksissa. Se oli täysin harkittu sanamuoto. Jäsenistö päättää asioista vuosikokousten ohella myös ylimääräisissä jäsenkokouksissa. Tehty sääntömuutos on yhdistyksen jäsenten sanavallan kaventamista ja lisäksi ristiriidassa alla olevan sääntökohdan kanssa, jossa puhutaan ylimääräisistä jäsenkokouksista. Ne eivät ole vuosikokouksia, ja nyt olette siis vieneet jäsenistön päätösvallan niissä. Vaadin siis isommankin jäsenjoukon nimissä, että vanha sanamuoto palautetaan sääntöihin.

9§ Kokouksen päättäminen

Tule mukaan yhdistyksen johtokuntaan!

Johtokuntatyöskentelyssä pääset osallistumaan islanninhevosmaailman kehittämiseen, ei vain suomessa vaan myös kansainvälisesti. Kaikki johtokunnan jäsenet osallistuvat johtokunnan kokouksiin, jotka pidetään pääasiassa etäyhteydellä, sekä yhdistyksen vuosikokouksiin syksyllä ja keväällä. Valiokuntien puheenjohtajat ja yhdistyksen puheenjohtaja osallistuvat lisäksi FEIF-seminaariin vuosittain. Kaikkiin tehtäviin perehdytetään ja aikaisempaa kokemusta ei tarvita, vain rutkasti innostusta ja aikaa vaihtelevin määrin viikoittain. Jokainen tehtävä vaatii myös englanninkielen suullista ja kirjallista osaamista sekä hyvät tietokonetaidot ja vähintään perus office-ohjelmistojen osaamisen.

Ehdolla vapaille johtokuntapaikoille:

Varapuheenjohtaja (2v) – Liina Kuusela
Sihteeri (2v) – Pia Ralli

Rahastonhoitaja (2v) – Maija Kipinoinen

Urheiluvaliokunnan puheenjohtaja (2v) – Tiina Savolainen

Nuorisovaliokunnan puheenjohtaja (2v) – Sirpa Brumpton
Jäsen (1v) – Pipsa Wagner
1. Varajäsen (1v) - Hanna Matilainen
2. Varajäsen (1v) –

Johtokunnassa jatkavat:

Puheenjohtaja – Johanna Niemi

PR-valiokunnan puheenjohtaja – Saara Suutarla

Jalostusvaliokunnan puheenjohtaja – Marika Moring

Koulutusvaliokunnan puheenjohtaja – Kati Susi

Jäsensihteeri – Hanna Leppänen

Johtokunnan toimenkuvat:

Puheenjohtaja (2vuotta)

SIHY:n puheenjohtaja kutsuu johtokunnan koolle ja johtaa kokouksia. On yhteydessä Suomen ratsastajainliittoon, Ypäjään, FEIF:n ja pohjoismaisiin kollegoihin. Puheenjohtajalla tulee olla johtamis- ja organisointikykyä. Kielitaito katsotaan eduksi (englanti). Lisätietoja puheenjohtaja@islanninhevonen.net

Varapuheenjohtaja (2 vuotta)

SIHY:n varapuheenjohtaja on puheenjohtajan apuna tarvittaessa ja jakaa toiminnallisen vastuun. Lisätietoja varapuheenjohtaja@islanninhevonen.net

Sihteeri (2 vuotta)

Sihteeri kirjoittaa pöytäkirjat johtokunnan kokouksissa ja arkistoi ne. Lisätietoja sihteeri@islanninhevonen.net

Rahastonhoitaja (2vuotta)

Rahastonhoitaja vastaa yhdistyksen koko taloudenpidosta. Lisätietoja: rahastonhoitaja@islanninhevonen.net

Urheiluvaliokunnan puheenjohtaja (2 vuotta)

Urheiluvaliokunnan puheenjohtaja toimii yhteistyössä Suomen Ratsastajainliiton ja FEIF:n kanssa ja ohjaa urheiluvaliokunnan työskentelyä. Urheiluvaliokunta vastaa mm. kilpailukalenterista, kilpailusäännöistä, maajoukkueesta, tuomarikoulutuksesta ja aluevalmennuksesta. Kielitaito katsotaan eduksi (englanti) Lisätietoja urheilu@islanninhevonen.net

Nuorisovaliokunnan puheenjohtaja (2 vuotta)

Nuorisovaliokunnan puheenjohtajaohjaa nuorisovaliokuntaa mikä järjestää yhdistyksen nuorille tapahtumia. Valiokunta toimi yhteistyössä Suomen Hippoksen ja FEIF:n kanssa. Lisätietoja  nuoriso@islanninhevonen.net

Koulutusvaliokunnanpuheenjohtaja (2vuotta)

Koulutusvaliokunnan puheenjohtaja toimii yhteistyössä SRL:n, oppilaitosten,  FEIF:n kanssa sekä FEIF-ohjaajakoulusasioissa SIF:n kouluttajien kanssa. Koulutusvaliokunnassa toteutetaan yhdistyksen ohjaaja -kursseja ja vuosihuoltoja. Kielitaito katsotaan eduksi (englanti) Lisätietoja koulutus@islanninhevonen.net

Jalostusvaliokunnan puheenjohtaja (2vuotta)

Jalostusvaliokunnan puheenjohtaja toimii yhdessä Hippoksen ja FEIF:n kanssa, organisoi ja ohjaa jalostusvaliokuntaa. Jalostusvaliokunta järjestää jalostusnäyttelyn ja ylläpitää WorldFenguria Suomen osalta sekä vastaa jalostuspuolen koulutuksista. Kielitaito katsotaan eduksi (englanti).

Lisätietoja jalostus@islanninhevonen.net

PR-valiokunnan puheenjohtaja (2vuotta)

PR-valiokunnan tavoite on nostaa Suomessa islanninhevosten tunnettavuutta.

Yhdistyksellä on monenlaisia tapahtumia, kuten näyttelyt ja kilpailutoiminta. PR-valiokunta on osana näiden toimintojen näkyvyyttä. Lisäksi valiokunta osallistuu tapahtumiin ja messuille, osallistuu Islanninhevonen -lehden julkaisutoimintaan ja myy yhdistyksen kannatustuotteita.

Jäsen (1 vuotta) Jäsen osallistuu SIHY:n johtokunnan kokouksiin.

1. varajäsen (1 vuotta) Jäsen osallistuu SIHY:n johtokunnan kokouksiin.

2.varajäsen (1 vuotta) Jäsen osallistuu SIHY:n johtokunnan kokouksiin.