Kevään jalostusnäyttely

Marika Moring
19.3.2020

Kevään näyttelyn kohtalo on aiheuttanut paljon kysymyksiä viime aikoina. Jalostusvaliokunta pyrkii järjestämään kansainvälisen näyttelyn vuonna 2020, kunhan se on suositusten ja rajoitusten osalta mahdollista toteuttaa.

 

SIHY:n johtokunta linjasi viime viikolla, että toistaiseksi sen kurssi- ja tapahtumatoiminta jäädytetään toukokuun loppuun asti, silloin annettujen suositusten mukaan. Suomen Hippos, jonka kanssa yhteistyössä SIHY järjestää näyttelyt, tiedotti maanantaina 16.3. kevään näyttely toiminnasta. Kaikki kevään isommat orinäyttelyt perutaan tai siirretään myöhäisempään ajankohtaan ja Hippos myös peruu kaikki keväälle suunnitellut tamma- ja varsanäyttelyt. Tämä toimintamallia suositellaan myös Hippoksen jäsenyhdistyksille. FEIF on myös varautunut näyttelyiden sekä WR-kilpailuiden peruuntumiseen koronaviruksen takia.

 

Maanantain 16.3. tiedotustilaisuudessaan Suomen hallitus kielsi yli 10 henkilön kokoontumiset huhtikuun 13. päivään asti, mikä koskettaa useimpia hevosalan tapahtumia. Tiistain 17.3. hallituksen tiedotustilaisuudessa hallitus kertoi Suomen rajoittavan rajojen yli kulkevaa henkilöliikennettä 13.4. asti. Myös monet muut Euroopan maat ovat ilmoittaneet rajoittavansa rajaliikennettä noin kuukauden ajan. Näyttelyissä on Suomessa aina ulkomaalaiset FEIF-tuomarit, joten maiden välisen matkustajaliikenteen rajoittaminen vaikuttaa suoraan näyttelyn järjestämiseen.

 

Tämän hetken suosituksien ollessa voimassa näyttelyä ei järjestetä toukokuussa 23.-24.5. Tautitilanteen kehitystä kuitenkin tarkkaillaan koko ajan ja mikäli rajoituksia voidaan purkaa, esimerkiksi huhtikuun aikana, näyttely pyritään toteuttamaan toukokuussa alun perin suunniteltuna ajankohtana. Toukokuun ollessa kuitenkin epävarma, näyttelyä ajatellaan siirrettäväksi kesäkuun alkupuolelle. Mikäli näyttää, että kesäkuussa tilanne on vielä sellainen, ettei jalostusnäyttelyä voida järjestää, keskustellaan näyttelyn siirrosta pidemmälle.

 

Kysymyksiä koskien näyttelyä voi esittää jalostusvaliokunnalle

jalostus@islanninhevonen.net

 

Suomen Hippoksen tiedote koskien näyttelytoimintaa (julkaistu ennen hallituksen päätöstä kieltää yli 10 hengen kokoontumiset) https://www.hippos.fi/jalostus_ja_nayttelyt/yleista_jalostuksesta/ajankohtaista_-_jalostus/muutoksia_suomen_hippoksen_ja_hevosjalostusliittojen_jarjestamiin_tapahtumiin.21812.news

 

Hallituksen tiedote 16.3. https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi