SIIRETÄÄN MYÖHEMMÄKSI Valmistava ohjaajakoulutus FEIF I -tasolle

Kati Susi
3.3.2020

Ensimmäinen valmistava ohjaajakoulutus Camilla Hedin johdolla  järjestettiin elokuussa 2019.
Ensimmäinen valmistava ohjaajakoulutus Camilla Hedin johdolla järjestettiin elokuussa 2019.

Maailmanlaajuisen korona-pandemian vuoksi tämä kurssi siirretään myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Kurssin siirtymisen vuoksi SIHY:n koulutusvaliokunta on yhteydessä ilmoittautuneisiin, kun pandemiatilanne muuttuu ja tapahtumia voidaan taas järjestää. 

KURSSI:
 Valmistava ohjaajakoulutus FEIF I -tasolle
AIKA ja PAIKKA: 11.-13.4.20 Talli Fludabaer, Vihti 
OPETTAJA: Camilla Hed Wångenista Ruotsista, opetuskieli englanti
HINTA SIHY:n jäsenille: 280 €
KENELLE: Ensisijaisesti FEIF I -tason ohjaajiksi haluaville

FEIF-ohjaajaksi voi nyt oppilaitospolun lisäksi opiskella kurssimuotoisesti. Ensimmäinen askel on kaikille halukkaille pakollinen ns. valmistava ohjaajakoulutus, joka soveltuu jo ohjaajakokemusta hankkineille.

Kouluttajana toimii kansainvälisen tason kilparatsastajana ja aiemmin Suomen maajoukkueenjohtajana tunnettu ratsastuksenopettaja ja FEIF III-tason ohjaaja, ruotsalainen Camilla Hed. Työkseen hän opettaa Pohjois-Ruotsin Wångenissa islanninhevosratsastuksen ohjaajia (ammattikoulutustaso) ja hippologeja (yliopistotaso). Opetuskielenä on englanti ja tulkkeja on SIHY:n puolesta paikalla.

Kurssilla perehdytään niin käytännössä kuin teoriassakin askellajioppiin, ratsastuksen teoriaan, opettamiseen, ratsastajan istuntaan, apujen käyttöön ja tuntien suunnitteluun. Osallistujat harjoittelevat sekä ohjaamista että teoriatunnin pitoa. Kurssilaiset myös ratsastavat itse tunneilla. Kurssin tavoitteena on antaa osallistujille johdatus ohjaajan ammattiin.

Maksimiosallistujamäärä on 12 henkeä ja ensisijaisesti huomioimme osallistujat, jotka haluavat valmistavan koulutuksen jälkeen jatkaa FEIF-ohjaajiksi ja joilla on aiempaa kokemusta islanninhevosalalta sekä SIHY:n lisenssikursseja suoritettuina.

Kirjallisuus:
The Icelandic Riding Levels 1 & 2 (Hòlarin oppikirjat)
Kyra ja ratsastuksen taito

Hinta:
Kurssi omin eväin 280 € (omakustanteisella lounaalla käydään yhdessä Vihdin kirkonkylällä)
Tilalla on mahdollisuus majoittua pihamökissä omin liinavaattein. Tallin yläkerrassa on pieni keittiö eväiden kokkaamista/lämmittämistä varten ja suihku.

Lähetä sitova ilmoittautumisesi viimeistään 12.3.20
https://www.islanninhevonen.net/yhteystiedot/lomakkeet/kv/ilmoittautuminen/
Kirjoita lisätietoja-kohtaan lyhyt ja ytimekäs selostus kokemuksestasi/koulutuksestasi ohjaajana ja ratsastajana sekä tieto käymistäsi SIHY:n lisenssi-/ohjaajakursseista (kurssin nimi ja pvm).

Valmistavasta ohjaajakoulutuksesta on kurssinäyttöjen (ratsastuksenohjaus ja oma ratsastus) perusteella mahdollisuus päästä varsinaiselle FEIF I -ohjaajakurssille, joka järjestetään ensi syksynä. Valinnat syksyn kurssille tekee Camilla Hed.
Lisätietoa jatkokoulutuksesta lähetämme kaikille valmistavaan koulutukseen (elokuussa -19 ja huhtikuussa -20) osallistuneille kevään kuluessa.

Tästä linkistä tietoa tämänhetkisistä koulutusvaatimuksista FEIF-ohjaajakoulutuksesta tasolle I.

Koulutusvaliokunta valmistelee myös ohjaajakoulutuksia FEIF-tasoille II ja III. Näistä tulee lisätietoa myöhemmin tänä vuonna.

Jos sinulla on kysyttävää kurssista/koulutuksesta, laita viestiä koulutusvaliokunnalle koulutus(at)islanninhevonen.net