Uusi johtokunta ja Vuoden Parhaat!

Annastiina Jäppinen
16.11.2019


Suomen Islanninhevosyhdistyksen syyskokouksessa Ypäjällä 16.11.2019 valittiin uusi johtokunta vuodelle 2020 ja palkittiin vuoden parhaat 2019!

 

Suomen Islanninhevosyhdistyksen johtokunta 2020

Puheenjohtaja (2v) –  Johanna Niemi

Varapuheenjohtaja (1v)  - Maija Kipinoinen

Sihteeri (1v) - Pia Ralli

Rahastonhoitaja (2v) – kokous valtuutti johtokunnan valitsemaan rahastonhoitajan myöhemmin

PR-valiokunnan puheenjohtaja (2v) – Saara Suutarla

Koulutusvaliokunnan puheenjohtaja (2v) – Kati Susi

Jalostusvaliokunnan puheenjohtaja (2v) – Marika Moring

Nuorisovaliokunnan puheenjohtaja (1v) – Sirpa Brumpton

Urheiluvaliokunnan puheenjohtaja (1v) -Tiina Savolainen

Jäsen (1v) – Eliisa Mönkäre

1. varajäsen (1v) – Pipsa Wagner

2. varajäsen (1v) – Liina Kuusela

 

Vuoden parhaat ratsastajat 2019:

Vuoden senioriratsastaja: Katie Sundin Brumpton
Urheiluvaliokunta on valinnut vuoden senioriratsastajaksi Katie Sundin Brumptonin. Katie voitti MM-pronssia viisikäynnin kombinaatiossa Hevosella Simon frá Efri-Raudalaek ja oli täten ainoa mitalisijoille yltänyt seniori MM-kisoissa. Lisäksi Katie on mm.vuoden 2019 WR-listalla T1 sijalla 12, PP1 sijalla 18, sekä F1 32.

Vuoden nuoriratsastaja: Gerda-Eerika Viinanen
Urheiluvaliokunta on valinnut vuoden nuoreksi ratsastajaksi Gerda-Eerika Viinasen, joka saavutti nuorissa 4.sijan P1 MM-kilpailuissa, jääden vain 0,2 sekuntia mitalista hevosella Svala frá Minni-Borg. Lisäksi Kerttu ylsi p2 5. ja PP1 7. sijalle MM -kilpailuissa. Gerda-Eerika oli täten korkeimmalle yltänyt nuori vuonna 2019 kv-kilpailussa sekä WR-listalla.

Vuoden junioriratsastaja: Anniina Kanerva
Urheiluvaliokunta on valinnut vuoden junioriratsastajaksi Anniina Kanervan, joka on kaksinkertainen Suomenmestari, V1:ssä sekä nelikäynnin kombinaatiossa, sekä hopeamitalisti luokassa T1 hevosellaan Lordi frá Hvolsvelli. Sen lisäksi Anniina on junioriratsastajista korkeimmin sijoittunut WR-listalla.
 

Vuoden seniori passiratsastaja:Katie Sundin Brumpton            Urheiluvaliokunta on valinnut Katie Sundin Brumptonnin vuoden senioriratsastajaksi myös passilajeissa perustuen Katien Suomen ennätykseen lajissa P1 ajalla 23,23 hevosella Simon frá Efri-Raudalaek. Lisäksi Katie on yltänyt vuoden parhaimpiin Ranking-sijoituksiin.

Vuoden nuori passiratsastaja: Marleena Mönkäre
Urheiluvaliokunta on valinnut vuoden nuoreksi passiratsastajaksi Marleena Mönkäreen perustuen hänen tuloksiinsa MM-kisoissa, 5.sija PP1, sekä sija 8. P1 ja P2 lajeissa. Marleena voitti myös Suomenmestaruus mitaleita kolme: mestaruuskullan luokassa P2 sekä kaksi hopeaa luokissa P1 ja PP1. Tämän lisäksi Marleena on yksi neljästä suomalaisesta, jotka ovat tänä vuonna ehdolla Feifin Good & Harmonious Riding listalla.

Vuoden juniori passiratsastaja: Maija Iloniemi                            Urheiluvaliokunta on valinnut vuoden junioriratsastajaksi Maija Iloniemen mm hienon suorituksen perusteella Vermon-tapahtumassa sekä aktiivisesta kilpailemisesta passilajeissa.

Erityismaininnat arvokilpailumenestyksestä:

Veera Sirén A-finaalipaikka ja 4. sija luokassa T2 MM-kilpailuissa Arnella Nyman B-finaalipaikka ja 7. sija T2 luokassa MM-kilpailuissa. Nelly Loukiala vuoden passinousija, hienon ensimmäisen arvokilpailukauden kruunasi mm-kilpailuissa 7.sija luokassa P1. sekä Suomen mestaruus samaisessa luokassa.

Feif:in hyvän ja harmonisen ratsastuksen listalle tänä vuonna on nimetty yhden kerran yksissä kilpailuissa neljä ratsastajaa: Gudmundur Sigurbjörnsson, Jenni Kurki, Marleena Mönkäre ja Miina Sarsama

 

Vuoden Toimihenkilö 2019 Annika Kyrklund

SIHY:n johtokunta on valinnut vuoden toimihenkilöksi Annika Kyrklundin. Annika on askellajiratsastuksen pitkäaikainen ammattilainen, yrittäjä ja aktiivi eri valiokunnissa. Annika on aktiivisesti auttanut yhdistystä Islanninhevosen tunnettavuuden lisäämisessä ja yhdistyksen toiminnan parantamisessa. Annika on mm. antanut hevosiaan kisattavaksi aloitteleville ratsastajille ja täten saattanut uusia intohimoisia ratsastajia lajin pariin. Annika on ollut yhteydessä yhdistyksen johtokuntaan ja valiokuntiin huomatessaan epäselvyyksiä ja antanut kehitysehdotuksia. Annika valmisti SM-kilpailuihin 2019 puiset pokaalit ja osallistunut mm. Vermon ja Orimattilan passikisojen organisointiin. Viimeisempänä vienyt koulutusvaliokunnan kautta SIHY:n jäsentallien tunnettavuutta eteenpäin.

 

Vuoden Kasvattaja 2019 Sommarbo / Johanna Koivunen

Vuoden kasvattajan valinnassa mukana ovat sellaiset kasvattajat, joiden Suomessa syntynyt kasvatti on kuluneella kaudella osallistunut näyttelyssä kokonaisarvosteluun. Kokonaisarvosteltujen lisäksi vuoden kasvattajarankingiin vaikuttaa hieman kasvattien SM-kilpailu sijoitukset.

Tänä vuonna kokonaisarvosteluissa esitettiin yhteensä 9 suomalaiskasvattia Suomessa sekä ulkomailla. Iloksemme saimme kolme uutta Suomessa syntynyttä ensimmäisen palkinnon tammaa; Árelia fra Aarnihaga, Blida fra Sommarbo ja Gilda fra Stenkullagård. Myös SM-kisojen finaaleissa menestyi useampi suomalaiskasvatti, mm. Gimsteinn fra Hennum 1. sija senioreiden nelikäynnissä, Dynur fra Hennum senioreiden T2 luokassa 3. sija ja Héla ja Steina fra Kaakkola senioreiden T2 luokassa 2. ja 5. sija.

Vuoden kasvattajaksi valittiin tänä vuonna Johanna Koivunen/fra Sommarbo. Johannan kasvatti Blida esitettiin kevään näyttelyssä 5-vuotiaana, ollen näin nuorin tänä vuonna ensimmäisen palkinnon saavuttaneista, mikä tekee eron rankingpisteisiin kokonaispisteiden ollessa samaa luokkaa. Blida oli myös kevätnäyttelyn Best In Show. Näyttelyssä tuomarit pitivät varsinkin sen 8,5 pisteen töltistä ja ratsastettavuudesta, varsinkin kun ikää on vasta niin vähän. Mainittakoon lisäksi, että viimeksi Sommarbo on valittu vuoden kasvattajaksi vuonna 2015, jolloin Blidan täyssisar Elli esitettiin kokonaisarvostelussa ja sai myös ensimmäisen palkinnon.

Kasvattajaranking pisteet 2019

Sommarbo       37

Stenkullagård 30

Aarnihaga        25

Hennum           24

Kuuma               9

Kaakkola           7

Mattas              3

Bjarkdalum      2

 

Jalostuvaliokunta antaa lisäksi kunniamaininnan vuoden esittelijätulokas Laura Nyströmille. Hän näytti  ensikertaa kokonaisarvostelussa ammattitaitoisesti kaksi kokonaisarvosteltavaa tammaa 2-palkinnolle ja yhden nuoren rakennearvostelussa.

 

Nuorisovaliokunta palkitsi seuraavat aktiiviset toimijat:

 

Vuoden tsemppari, Tenho Heimonen tuli tutuksi MM-kilpailuiden katsojille huimasta kannustuksestaan.

 

Aktiiviset toimijat:

Eliisa Mönkäre, MM-kilpailuiden valokuvaus ja tiedoitus.

Nora Kuusinen, valmennusleirin isosena toimiminen.

Gerda-Erika Viinanen, aina valmis auttamaan.

 

SM-kilpailuissa toimihenkilönä toimineet :

Nea Vaarankorpi

Iida Niemi

Aliisa Heino

Venla Heino

Unna Lammi

Kanerva Niemi

Kirsikka Poikkimäki

Vilma Vuori