MM-kilpailuiden passijuoksussa neljäs sija ja uusi Suomen ennätys

Anu Siivonen
10.8.2019

Katie ja Símon tekivät uuden SE ajan
Katie ja Símon tekivät uuden SE ajan
Kerttu Svalalla upeasti nuorten neljäs
Kerttu Svalalla upeasti nuorten neljäs
Kerttu palkintojenjako seremoniassa
Kerttu palkintojenjako seremoniassa

Gerda-Eerika Viinanen oli lähellä mitalia 250 metrin passijuoksu P1-luokassa. Kilpailussa startataan pareittain lähtokarsinoista ja aika kellotetaan lähtömerkistä aina maaliviivan ylitykseen saakka. Ajan saadakseen hevosen tulee pysyä oikeassa askellajissa eli passissa. Jokaisella ratsukolla on neljä starttia, jotka ovat jaettu kahdelle eri päivälle.

- Aivan mielettömän hyvä fiilis! Svala tuntui super hyvältä ja halusi juosta mielellään. Tultiin neljännelle sijalle nuorten luokassa ja lisäksi tehtiin uusi ennätyksemme 23,98 sekuntia. Siinä juoksussa minulla oli parina meidän Nelly Trúlla, että kiitokset vaan kirityksestä, kirjoittaa Gerda-Eerika tunnelmista tähtisilmähymiöt tekstin perässä vilkkuen.

Gerda-Eerikan ja Svalan ajat paranivat juoksu juoksulta ja viimeinen neljännelle sijalle yltänyt aika tuli viimeisestä juoksusta, jonka ratsukko suoritti ajassa 23,98 sekuntia. Pronssi otettiin vain 0,2 sekuntia nopeammalla ajalla.

Nuorten luokassa kilpaili myös Nelly Loukiala Trú frá Skáneyllä ollen nuorten 7. sijalla ajalla 24,58 sekuntia ja 8. sijalle juossut ratsukko Marleena Mönkäre- Svarta-Skotta frá Hala ajalla 24,77.

- Skotta juoksi kaikki neljä lähtöä puhtaasti ja kiihtyi loppua kohden. Kopista lähtö ei ollut niin nopea ja napakka, jolloin menetin aikaa, kertaa Marleena kilpailua.

Nuorten passijuoksun voittaja oli norjalainen Lona Sneve, joka sai hevosensa Stóri-Dímon frá Hraukbæn kanssa ajan 22,93 sekuntia.

Senioreiden kulta voitettiin ajalla 21,80 sekuntia. Sen teki Islannin Guðmundur Björgvinson hevosellaan Glúmur frá Þóroddsstöðum. Suomelta senioreissa kilpaili Katie Sundin Brumpton Símon fra Efri-Raudalaekilla. Ratsukko sijoitui sijalle 9 ajalla 23,23 sekuntia. Tulos on siinä mielessä erinomaisen hieno, että se on 250 metrin passijuoksun uusi Suomen ennätysaika.

- Símon on tuntunut todella hyvältä passiluokissa. Teimme molemmat debyyttimme 250 metrin passissa täällä, vaikka muita passilajeja toki olemmekin kilpailleet yhdessä. Hevonen on todellinen luonnonlahjakkuus tässä lajissa. Iloinen yllätys oli, että teimme myös samalla uuden Suomen ennätyksen. Eipä voi muuta olla kuin tyytyväinen ja odottaa innolla huomista speedpassia, iloitsee Katie.