Brana frá Hennumin aluevaltaus on ratsujousiammunnassa

Anu Siivonen
10.8.2019

Brana ja Mihai korealaisella radalla.
Brana ja Mihai korealaisella radalla.


Myös Enni Pyykonen kilpailee SM-kilpailuissa hevosella Halastjarna frá Breidholti
Myös Enni Pyykonen kilpailee SM-kilpailuissa hevosella Halastjarna frá Breidholti

Islanninhevosesta on monenlaiseen harrastamiseen ja kilpailemiseen. Tämän viikonlopun jäljiltä islanninhevonen on päässyt ratsujousiammunnan maailmanlistan ykköspaikalle.

Brana frá Hennum komeilee tällä hetkellä ratsujousiammunan korealaisen radan  world ranking listan ykkösenä. Branan omistaa talli Fageräng / Maria Mäkinen.

Branalla kilpailee romanialainen Mihai Cozmei, joka nykyisin asuu Raisiossa. Ratsukon huipputuloksen kokonaispisteet ovat 134.430 ja kohdepisteet 71.

Tulos saavutettiin ratsujousiammunnan SM-kisoissa, jotka kilpaillaan tänä viikonloppuna Harjussa.

- Brana on meidän tuntihevonen. Mihai on ollut meillä pitämässä kursseja ja kysyi josko Branan saisi kisoihin, kertoo Minna Mäkinen, joka pyörittää espoolaista talli Fagerängiä. Fagerängissä on panostettu viime aikoina paljon ratsujousiammunnan treenaamiseen sekä harjoittelupuitteisiin.

Korealainen rata muodostui tämän vuoden SM-kilpailuissa kolmesta eri pituisesta radasta 90m - 150m välillä. Kilpailuissa taulut sijoitetaan radan varteen tietyin välimatkoin ja suunnin ja jokaiseen tauluun ammutaan vain kerran. Radoilta saa lisäpisteitä, kun osuu kaikkiin ja nopeus on korealaisella radalla valttia. Taulun keskellä vaanii tiikeri ja siitä osumasta saa 5 pistettä. Rata suoritetaan laukassa yhteensä 6 kertaa. Taulun osumavyöhykkeiltä saa pisteitä 5-4-3-2-1

Lauantaina ratsastetulla unkarilaisella radalla Mihai ja Brana ottivat myös ykkössijan.

Kilpailussa on mukana myös muitakin islanninhevosratsukoita; Branalla kilpailee myös Uine Kailamäki, Fagerängin tallilta on lisäksi Krulla frá Vindási Sonja Honkalan ja Anni Thomssonin kanssa, Enni Pyykönen - Halastjarna frá Breidholti sekä Niina Hovi - Thrá från Dahlgården.

 

Kuva: Minna Mäkinen ja Ronja Laakkonen