Arnella ja Thór T2-luokan B-finaalissa toisiksi

Anu Siivonen
9.8.2019


Myös 250 metrin passijuoksu P1:n kaksi ensimmäistä lähtöä juostiin tänään

Perjantaina ratsastetussa töltti T2-luokan B-finaalissa kilpailtiin sijoista 6-10. Finaalissa ratsasti Arnella Nyman hevosella Thór från Järsta. Ratsukko sijoittui tiukassa finaalissa sijalle 2 eli kokonaiskilpailuiden seitsemännelle sijalla.

  • Ajattelin radalle ratsastaessa, että nyt teemme parhaamme ja yritämme voittaa, jotta pääsisimme jälleen ratsastamaan MM-kisoissa A-finaalissa. Se olisi ollut Thòrin tähänastisen kilpauran viides A-finaali MM-kisoissa.

B-finaalin voittaja nousee nimittäin A-finaaliin kilpailemaan mitalisijoista. Nyt ratsukko sai pisteet 7,50, jääden 0,33 pisteen päähän B-fiinaalin voitosta.


- Ori tuntui todella hyvältä, paremmalta kuin karsinnassa ja päätin, että pistämme kaiken peliin. Ensimmäisessä osiossa Thòr tuntui todella energiseltä ja hyvältä. Myös vapain ohjin ratsastetussa osiossa Thòr säilytti tasaisen tahdin, ja oli ryhdikäs ja energinen. Thòr syttyy finaalissa muista hevosista, eikä muiden mahdolliset rikot tai ohittelut haittaa sitä, kertoo Arnella finaalista, jossa ovaaliradalla ratsastaa viisi ratsukko samaan aikaan.

Parivaljakon kotimatka alkaa sunnuntai-iltana ja Thòr saa viettää ansaitun kuukauden loman.

- Näistä MM-kisoista jäi käteen hyvä tunnelma, ja olen tyytyväinen siihen, että hevonen tuntui koko ajan paremmalta. Valitettavasti kyse on kuitenkin arvostelulajista, ja kaikkiin asioihin en pysty itse vaikuttamaan. Seuraava päätavoitteemme on Suomen PM-kisat 2020. Edellisen kerran PM-kilpailut olivat Suomessa vuonna 2010, jolloin Thòr voitti T2-luokan sen entisen omistajan kanssa. Sen jälkeen katsomme, tähtäämmekö vielä 2021 MM-kisoihin vai alkaako uusi tammani olemaan jo silloin valmis kansainvälisille kentille. Thòr on nyt 16-vuotias herrasmies, ja ilokseni olen nähnyt täällä Berliinissä useita vanhempiakin hevosia!
Thòria on ilo ratsastaa ja nautin joka hetkestä sen kanssa. Erityisen ylpeä olen Thòrin pitkästä urasta maailman huipulla. Tuntuu hyvältä, kun lapsuuden idolit tulevat kehumaan hienoa suoritustamme. Suuri yleisö MM-kisoissa saa myös minut syttymään aivan eri tavalla. Tätä voisi tehdä useammin, kuin joka toinen vuosi, hehkuttaa Arnella kilpailun tunnelmaa sekä pitkään huipputasolla pysynyttä oriaan.

 

Pitkän passin ensimmäiset juoksut startattiin myös tänään

Tänään ratsastettiin myös 250 metrin passijuoksun kaksi ensimmäistä juoksua. Luokassa mukana kisaamassa ovat seniorien Katie Sundin Brumpton – Símon frá Efri-Raudalaek sekä nuoret Marleena Mönkäre – Svarta-Skotta, Gerda-Eerika Viinanen – Svala frá Minni-borg sekä Nelly Loukiala – Trú frá Skáney. Katie on tällä hetkellä senioreiden joukossa sijalla 9 ajalla 23,36 sekuntia. Senioreiden kärkeä pitää Bergþór Eggertsson Besti frá Upphafilla ajalla 22,33, sekuntia. Nuorten luokassa ratsukoita kilpailee 10. Tässä joukossa suomalaisilla on hyvät sijoitukset; Nelly ja Trú viidensinä ajalla 24,58, Marleena ja Svarta-Skotta kuudensia ajalla 24,77 sekä Gerda-Eerika ja Svala seitsemänsinä ajalla 26,01. Passijuoksun startit 3 ja 4 juostaan huomen aamulla. Nuorissa piikkipaikkaa pitää tällä hetkellä ajalla 22,93 Norjan Lona Sneve hevosella Stóri-Dímon frá Hraukbæ.

­­Arnellan kuvat: Krijn Buijtelaar