Gæđingakeppni-kuulumisia

Johanna Niemi
7.3.2019

Tammikuussa 2019 järjestettiin Ruotsissa jälleen pohjoismainen Gæđingakeppni- tuomareiden seminaari. Seminaariin osallistui Suomesta SIrpa Brumpton, ja mukaan olivat lähdössä myös Juha Kontio ja Guttormur Ármannsson, mutta sankan lumipyryn vuoksi miesten lento peruttiin ja hetken jo Suomen tuomaritilanne näytti perin huonolta. Gutti ja Juha saivat kuitenkin mahdollisuuden suorittaa tuomarikokeensa erikseen, ja näin molemmat saivat tuomarilisenssinsä. Onnittelut heille!

Suomen Gæđingakeppni- seura Stormur ry järjesti myös tammikuussa uusille tuomaroinnista kiinnostuneille kurssin GK-arvostelun periaatteista Maunulan kartanolla, ja kaksi innokasta suomalaista lähti syventämään oppejaan Tanskan tuomarikoulutukseen. Vielä ei tästä joukosta saatu uusia tuomarieta, mutta kiinnostus on nousussa. Vuoden kuluessa kannattaakin osallistua Sihyn kisakalenterissa oleviin GK-kilpailuihin, jotta uudet tuomarit ja tuomarisihteerit saavat kokemusta. SIHYn Gk-toimikunta jatkaa työtään ja ottaa mielellään vastaan ideoita ja aloitteita Gæđingakeppni- kilpailumuodon edistämiseksi Suomessa.

Gæđingakeppnin säännöt on nyt suomennettu ja lopputarkistuksia vaille julkaisukunnossa, ja niissä on myös 2019 mukaan tullut uusi luokka, A-flokki nuorille aikuisille. Tässä ratsastetaan kuten aikuisten A-flokissa, mutta ilman kertoimia. Uudistuksen myötä toivotaan runsasta osanottoa ja iloisia kisakokemuksia nuorille viisikäyntiratsastajille!