Valmennustoiminnassa pyörii A-, B- ja C-rinki

Anu Siivonen
12.2.2019

mitalikolmikko vuodelta 2018 - Anniina, Desiree ja Gerda-Eerika
mitalikolmikko vuodelta 2018 - Anniina, Desiree ja Gerda-Eerika
Maajoukkuejohtajat Pia Ralli ja Sirpa Brumpton
Maajoukkuejohtajat Pia Ralli ja Sirpa Brumpton

Maajoukkuekordinaattorina toiminut Pia Ralli alkoi kehittää maajoukkuetoimintaa vuonna 2017 ja teki suunnitelman maajoukkueringin ja joukkueenjohtajien toiminnasta. Sihy:n valmennustoiminnassa on tänä vuonna C-, B- ja A-rinki. C-rinki on aluevalmennus, B-rinki on maajoukkuepaikkaa tavoittelevat ja A-rinki on voimassa oleva joukkue.

C-rinkiin pääsee mukaan hakemalla aluevalmennukseen, jota järjestetään tällä hetkellä kolmella alueella; Etelä-Suomi (Sipoo), Häme ja Länsi-Suomi (Ypäjä ja Kuuma) ja Keski-Suomi (Saarijärvi, Pieksämäki, Kuopio). Myös Pohjois-Suomeen yritetään tulevaisuudessa saada aluevalmennusryhmä. Valmentajina toimivat Sirpa Brumpton ja Mari Väyrynen-Kunnas. Aluevalmennuskordinaattorina aloittaa vuonna 2019 Taru Toikkanen.

B-rinki on tarkoitettu SM-tason ratsukoille, joilla on tavoite ja kapasiteetti kansainvälisiin kisoihin sekä tavoitteena maajoukkuepaikka. B-rinkiin haetaan lähettämällä edellisen kauden kisatulokset maajoukkuejohdolle sähköpostilla maajoukkue.sihy@gmail.com.

Ratsastajat voivat laittaa avoimen hakemuksen sisältäen kisatulokset edelliseltä kaudelta. Joukkueenjohto arvioi niiden perusteella ratsukon pääsyn B-rinkiin. Hakeminen koskee sport-puolen ovaali- ja passiluokkien ratsastajia kuten myös GK-ratsastajia.

A-rinki on voimassa oleva joukkue. Kun joukkue valitaan SM-kilpailuiden sunnuntaina, se on voimassa oleva A-rinki ja maajoukkue vuoden ajan seuraavan kesän uuden joukkueen valintaan asti. Myös A-rinkiläiset ilmoittautuvat B-rinkiin, mikäli tavoittelevat paikkaa seuraavan vuoden joukkueeseen

Maajoukkue valitaan vain B-rinkiin ilmoittautuneista. Viimeinen ilmoittautumispäivä maajoukkueen B-rinkiin on sunnuntai 16.6.2019.

Joukkuejohtajat seuraavat ratsukoita koko kisakauden ajan Suomessa ja ulkomailla sekä keskustelevat urheiluvaliokunnan kanssa valinnoista. Joukkuejohtajat esittelevät maajoukkuevalintansa johtokunnalle SM-kisojen lauantaina ja joukkue nimetään SM-kisojen sunnuntaina johtokunnan vahvistuksen jälkeen. Joukkuepaikka pitää vahvistaa samana päivänä ja mahdollisten paikasta kieltäytyneiden tilalle voidaan nostaa muita ratsukoita SM-kisojen sunnuntai-iltaan asti.

B-rinkiin ilmoittautumismaksu on 50€, joka sisältää joukkueenjohdon tuen ja avun kilpailuja ja maajoukkuetta koskevissa asioissa koko kauden ajan. Lisäksi rinkiläisille tarjotaan edullisempia koulutuksia kuin muille ja heille pyritään myös saamaan esimerkiksi alennuksia sponsoreiden tuotteista. Kaikille rinkiläisille pyritään järjestämään tapaamisia ja koulutuksia niin oman ringin sisällä kuin myös muiden rinkiläisten kanssa yhdessä.

Sihy on valinnut joukkueenjohtajiksi vuodelle 2019 Sirpa Brumptonin ja Pia Rallin.

Tulevaisuudessa joukkueenjohtajan sopimuskausi on aina PM- ja MM-kisakaudet.