Islanninhevosten PM-kilpailut Ruotsissa starttasivat askellajiluokilla - Suomelle kaksi A-finaalipaikkaa

Anu Siivonen
7.8.2018

Dessi iloitsee finaalipaikasta! Kuva: Pia Ralli
Dessi iloitsee finaalipaikasta! Kuva: Pia Ralli

Heti aamusta ratsastetussa F1-viisikäyntiluokassa nuorten ikäluokassa kilpaileva Desiree Alameri ja ori Þeyr fra Guldbæk suoriutuivat hienosti A-finaalipaikalle pistein 6,30, jotka olivat karsintojen neljänneksi korkeimmat. Luokan kärki on hyvin tasainen, karsintojen kärkeä pitää Tanskan Maja Nymann Blitskov Ljóni frá Ketilsstöðumilla pistein 6,40.

Senioreiden viisikäyntiluokassa Suomen edustajana ratsastanut Katie Sundin-Brumpton Símon frá Efri-Rauðalækilla pitää karsintojen 15. sijaa pistein 6,63.

 

Nelikäynti V1-luokassa Suomella oli edustajia jokaisessa ikäryhmässä. Junioreista Anniina Kanerva ja Lordi frá Hvolsvelli ratsastivat karsintojen kolmannelle sijalle pistein 5,80. Se tietää ratsukolle myös paikkaa lauantaina ratsastettavassa junioreiden nelikäynnin A-finaalissa.

- Suoritus meni ihan hyvin, mutta Lordi vähän pelkäsi puskaa radalla. Se selkeästi haittasi siirtymisiä, mutta muuten olen ihan tyytyväinen suoritukseen. Lauantaina finaalissa näytämme parastamme, iloitsee Anniina.

Lisäksi junioriratsastaja Miina Sarsama sijoittui ikäryhmässään seitsemänneksi Tjáning frá Grafarkotilla pistein 5,27.

- Nelikäynti on meille vielä tällä kaudella ollut vähän haastavaa, kun Jampalla on ravi välillä hukassa, joten olen tosi tyytyväinen että sain kaikki askellajit esitettyä ja suoritus oli ehjä. Vaikka pisteet eivät olleetkan nyt huimat, on hyvä fiilis suorituksesta ja kiva lähteä ratsastamaan pääluokkaamme T1:stä, kertoo Miina, jolle PM-kilpailuissa ratsastetut startit ovat ensimmäiset arvokilpailusuoritukset.

Juuri nuoriin siirtynyt Nicole Hiltunen sijoittui erittäin tasaisessa seurassa Völsungur frá Húsavíkilla jaetulle 14. sijalle pistein 6,27.

Senioreissa Arnella Nyman ja Thór från Järsta sijoittuivat tässä kakkoslajissaan karsintojen jaetulle 16. sijalle kokonaispistein 6,73. Senioreissa ratsasti lisäksi maajoukkue-ensikertalainen Hanna Reihe Glóðar frá Heysholtillalla sijoittuen konkariratsastajien kovassa seurassa sijalle 20. Senioreiden nelikäyntiluokkaa johtaa Tanskan Stina Larsen Finnbogi frá Minni-Reykjumilla pistein 7,63.

-Luokka myöhästyi yllättäen 30 minuuttia, kun lanaustauoista ei ilmoitettu, joten olin aivan liian aikaisin lämmittelemässä. Täällä on tosi kuuma, joten turha odottelu sai hevosen vähän väsymään. Siinä odotellessa sitten iski Thorille armoton pissahätä, kun luonnollisesti olen aika paljon juottanut sitä... Thòr on hieno herra, eikä voi pissata kun on varusteet päällä ja ihmisiä ympärillä, joten mitään ei oikein ollut tehtävissä kun collecting ringissä näin varjokuvasta sukukalleuksien olevan esillä, nauraa Nella. Näin ollen radalla hevonen tuntui hieman raskaalta, enkä saanut energiaa oikein ylös. Suoritus oli kuitenkin siisti, joten olen olosuhteisiin nähden tyytyväinen kakkoslajiimme. Innolla odotan huomista päälajiamme Töltti T2:sta.

 

Islanninhevosten PM-kilpailut käydään 7.-12.8. Etelä-Ruotsissa lähellä Kristianstadia. PM-kilpailuihin osallistuu 194 ratsukkoa. Mukana on ratsastajia kolmesta ikäluokasta sekä kaikista pohjoismaista. Kilpailuissa kilpaillaan sekä Sport- että Gaedingakeppni-luokissa.

 

Kilpailujen nettisivut: http://www.ncicelandichorse.com/en/welcome/

Tulokset: http://isresultat.se/28/

Suomen askellajiratsastuksen maajoukkueen Facebook-sivu: https://www.facebook.com/askellajiratsastus/