Arnellalle suomenmestaruuksista triplakultaa

Anu Siivonen
15.7.2018

Yhtä hymyä
Yhtä hymyä
Arnella ja Thór kunniakierroksella
Arnella ja Thór kunniakierroksella

Muille ei jäänyt nelikäynnin senioreiden A-finaalissa mahdollisuuksia kultaan, kun Arnella Nyman lunasti sen ylivoimaisesti kokonaispistein 7,27.

Arnella ja Thór alkavat selkeästi olla valmiina PM-karkeloihin niin energiseltä ja harmoniselta ratsukon suorittaminen näyttää. Töltit ovat ylivoimaisesti ratsukon parhaat osiot, joista tänään nähtiin tuomareilta muutamia kahdeksikon pisteitä.

”Rankka ratsastus helteisessä päivässä. Sen huomasi, että varsinkin laukasta jäi se viimeinen ylämäkeen ratsastamisen tunne vähän vaisuksi. Olen aina tosi tyytyväinen, jos tässä meidän kakkoslajissa menemme yli pisteissä yli seiskan. Nyt ennen PM-kilpailuja hieman lomaillaan ja sen jälkeen pidetään vaan hyvä vire ja motivaatio yllä maastoilemalla ja pitämällä hauskaa, ” iloitsee Arnella silmin nähden tyytyväisenä viikonlopun saldoonsa.

Arnella Nyman [SEN] / Thór från Järsta 91 7,27

Guðmundur Sigurbjörnsson [SEN] /Gimsteinn frá Hennum 6,47

Mari Väyrynen-Kunnas [SEN] /Heimur frá Austurkoti 97 6,13

Kaarina Metz [SEN] /Narri frá Vestri-Leirárgörðum 6,10

Laura Heimonen [SEN] / Oddur frá Hafnarfirdi 5,87

Laura Nyström [SEN] /Héla frá Kaakkola 5,73

 

Nelikäynnin kombinaatiossa kultaa saivat senioreissa Arnella Nyman, nuorissa Nicole Hiltunen sekä junioreissa jaetulla kullalla olivat Anniina Kanerva ja Miina Sarsama. Viisikäynnin kombinaation kullan voitti senioreissa Juha Kontio ja junioreissa Iida Niemi.

”Teillä on melko kivoja hevosia Suomessa. Minulla on ollut mukavat kolme päivää tuomaroida täällä. Kisat ovat olleet hyvin organisoidut ja olen tuntenut itseni tervetulleeksi yhdistyksen puolesta. PM-kilpailuja ajatellen teillä voi hyvinkin kaiken mennessä putkeen olla mitalikandidaatteja, varsinkin T2-luokassa. Mutta tänään myös T1:n A-finaalia oli erittäin mielenkiintoista seurata”, kertoo ensi kertaa Suomessa tuomaroinut ja näiden kilpailuiden päätuomari Claus Haiden

 

Hyvän ja harmonisen ratsastuksen palkinnon saivat junioreista Miina Sarsama, nuorista Marleena Mönkäre sekä senioreista Gudmundur Sigurbjörnsson.