Magnús ja Hvammur senioreiden kultaa viisikäynnissä omalla ennätyksellään

Anu Siivonen
15.7.2018

Magnus ja Hvammur kunniakierroksella
Magnus ja Hvammur kunniakierroksella
Iloiset Iida ja Rauha
Iloiset Iida ja Rauha

F1-luokassa ratsastettiin nuorten ja senioriratsastajien yhteinen finaali.

Senioreissa kultaa nappasi näissä mestaruuskilpailuissa jo toistamiseen Magnús Jónsson Hvammur frá Hvolsvellillä kokonaispistein 6,38. Ratsukon vahvin osio oli töltti, ravin ollessa lähes yhtä hyvä, ja tänään suorituksen heikoin lenkki oli passi. Voitto irtosi silti lähes puolen pisteen erolla hopealle ratsastaneeseen Laura Nyströmiin ja List frá Kuumaan.

”Tein täällä henkilökohtaiset ennätyksen Hvammurin kanssa molemmissa lajeissajoissa kilpailimme, ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Ensi vuotta ajatellen lähdetään hakemaan passeihin vielä lisää varmuutta sekä katsotaan jos päästäisiin mukaan passilajeihin”, analysoi Magnús.

Nuorten ikäryhmässä kultaa ratsasti Rauha Hirvonen Imynd fra frá Gröfillä kokonaispistein 5,05. Ratsukon vahvuus oli tänään käynti ja eniten jäi parannettavaa laukkaan.

Junioreissa kultainen mitali ripustettiin Iida Niemen kaulaan, joka sai kokonaispisteet 5,10. Iida ratsasti passin hienosti viiden pisteen arvoiseksi.

”Tosi hyvä fiilis. Senioreidenkin joukossa ollaan jo totuttu finaaleissa ratsastamaan, joten sekään ei meitä häiritse”, kertoo Rauha.

”Tein tämän kauden parhaan tuloksen”, iloitsee Iida.

Molemmat tytöt haluavat vielä lähettää kiitoksensa yhteiselle valmentajalleen Annika Kyrklundille.

 

Magnús Jónsson [SEN] Hvammur frá Hvolsvelli 6,38

Laura Nyström [SEN] List fra Kuuma 5,90

Juha Kontio [SEN] Byr Från Midgård 5,71

Iida Niemi [JUN]  / Kolka frá Neðri-Rauðalæk 5,10

Rauha Hirvonen [YR] /  ry Imynd frá Gröf 5,05