Miina ja Tjáning T1 junioreiden voittajaksi

Anu Siivonen
15.7.2018

Miina ja Tjáning
Miina ja Tjáning

Tulevaisuus on kyllä lajissamme turvattu kun katsoo taitavasti ratsastavia junnujamme, joilla on hienoja hevosia allaan. Tarkkuutta apujen käytössä sekä rohkeaa, mutta järkevää ratsastusta lisätyssä töltissä.

Miina Sarsama ja Tjáning frá Gjafarkoti hallitsivat kilpailun kaikkia osioita pienellä erolla muihin ratsukoihin. Heidän vakuuttavin osionsa oli ehdottomasti lisätty töltti, josta he saivat muun muassa muutamalta tuomarilta 7,5 pistettä. Ratsukko kaappasi kullan kaulaansa kokonaispistein 6,61.

”Tämä on minun ensimmäinen suomenmestaruus, aivan uskomatonta, en olisi ikinä uskonut! Olen iloinen ja kiitollinen kaikille jotka ovat minua auttaneet tähän pisteeseen. Vahvuutemme ovat ehdottomasti nopeat askellajit ja lisätyssä töltissä riittääkin vauhtia. Onneksi kuitenkin Tjàning kuuntelee hyvin vaikka finaalissa muiden hevosten kanssa virtaa riittääkin tarpeeksi. En kuunnellut muiden pisteitä vaan keskityin vaan omaan ratsastamiseeni. Tälle kaudelle tavoitteemme oli päästä SM-kilpailuihan ja saada tasaisia suorituksia. En olisi ikinä alkukaudesta uskonut, että nyt seison tässä kultainen mitali kaulassa”, kertoo Miina.

 

Miina Sarsama / Tjáning frá Grafarkoti 6,61

Anniina Kanerva / Lordi fra Hvolsvelli 6,22

Gerda-Eerika Viinanen / Fengur Fra Suluholti 5,94

Daniela Paulsson / Lif frá Reykjavik 5,50

Iida Niemi / Saer fra Kirkjulundi 5,22