Arnella ja Thór myös nelikäynnin senioreiden johtopaikalle

Anu Siivonen
14.7.2018

Arnella ja Thór
Arnella ja Thór
Gudmundur ja Gimsteinn
Gudmundur ja Gimsteinn

Senioreiden nelikäynnissä nähtiin useita hienoja suorituksia, mutta selkeään johtoon kuitenkin ratsasti tyylikkäästi ja elegantisti ratsukko Arnella Nyman ja Thór från Järsta saaden kokonaispisteet 7,07.

”Thór tuntui tähän helteeseen nähden yllättävän hyvältä. Maltoin pitää lämmittelyn vielä eilistäkin lyhyempänä. Sain hevosen toimimaan juuri kuten toivoin ja kaikki askellajit tuntuivat tasaisin hyviltä ja siirtymiset varmoilta. Ainahan tietenkin riittää parannettavaa ja tällä kerralla voisin sanoa, että lisättyyn tölttiin voisi saada vielä enemmän potkua. Välillä Thór saattaa jäykistyä hieman nelikäynnin lisätyssä töltissä, jota tulee ratsastaa hieman nopeammassa tempossa kuin mitä T2-luokassa ratsastetaan, mutta tänään pystyin säilyttämään silti pehmeyden läpi koko suorituksen”, ilakoi Arnella.

Karsintojen perusteella muut A-finalistit ovat Guðmundur Sigurbjörnsson / Gimsteinn frá Hennum (6,30), Mari Väyrynen-Kunnas / Heimur frá Austurkoti (6,07), Laura Heimonen / Oddur frá Hafnarfirdi (6,00) ja Kaarina Metz / Narri frá Vestri-Leirárgörðum (5,87). Kaikki ratsukot, Arnellaa lukuunottamatta, ovat melko lähekkäin pisteissä. Ketkä veivät mitalit? Se selviää huomenna.

Guðmundur kertoo partaansa myhäillen heillä olevan Gimsteinnin kanssa ensimmäinen yhteinen kilpailukausi menossa: ”Tamma on vasta 6-vuotias. Finaalissa vahvuutemme tulee olemaan hidas töltti ja muut askellajit jäävät sitten nähtäväksi. Tämän vuoden tavoite on saada hevoselle hyviä kokemuksia ja eheitä suorituksia niin karsinnoissa kuin finaaleistakin, jotka ovat Gimsteinnille vielä melko uutta. Katsotaan miten meidän käy huomenna isojen poikien joukossa.”