Nelikäynnin junioreissa ja nuorissa karsintojen johtopaikat hienoilla pisteillä ja tasaisilla suorituksilla

Anu Siivonen
14.7.2018

Nicole ja Völsungur
Nicole ja Völsungur
Anniina ja Lordi
Anniina ja Lordi

Junioreiden luokassa saatiin odottaa viimeiseen ratsastajaan asti karsintojen lopullista ykkössijaa, kun Anniina ja suurikokoinen musta ruuna Lordi fra Hvolsvelli nappasivat sen lopulta pistein 6,23.

”Lordi oli parempi tänään kuin eilisessä tölttiluokassa. Kokonaisuudessa meille tuli ihan ok rata. Muutamiin pieniin yksityiskohtiin pitää vielä finaalissa kiinnittää huomiota. Lordi voisi olla hieman energisempi, ja tämä kuuma ilma hieman verotti voimia. Finaalissa Lordi saa onneksi energiaa yleensä lisää koska radalla on samaan aikaan muitakin hevosia”, pohtii Anniina.

Junioreiden karsintojen jaetulla toisella sijalla, pistein 5,83, ovat Miina Sarsama ja Tjáning frá Grafarkoti sekä Gerda-Eerika Viinanen ja Fengur Fra Suluholti. Tasaista kilpailua siis sunnuntain A-finaaliin tiedossa.

Nuorten V1-luokassa Nicole Hiltunen ratsasti todella tasaisen, ehjän ja energisen suorituksen Völsungur frá Húsavikillä. Ratsukko johtaa nuorten karsintaa pisteillä 6,53 ja reilulla piste-erolla seuraaviin nuorten A-finaaliratsukoihin. Muut A-finaaliratsukot puolestaan ovat pisteissä lähellä toisiaan, joten tiukka finaali mitaleista tulossa.

”Ykkösluokkamme on T1, mutta tämä nelikäynnissä menestyminen oli kyllä kiva ylläri. Völsungur oli hyvällä tavalla energinen, vaikka ravissa alkoikin jo lopussa hieman jännittää. Askellaji oli kyllä varma, mutta vauhtia alkoi tulla jo turhan paljon. Varmimmat osiot nelikäynnissä Völsungurilla ovat töltit. Eniten meillä on petrattavaa ravissa ja siirtymisissä askellajien välillä. Völsungur vaan haluaisi mennä tuulettaa iloisesti eteenpäin, että askellajien vaihtamiseen pitää todallakin keskittyä huolella”, hymyää Nicole.