T1 senioreiden kärki (lähes) miesvoittoinen

Anu Siivonen
13.7.2018

Nicole ja Völsungur
Nicole ja Völsungur
Miina ja Tjáning
Miina ja Tjáning
Magnus ja Hvammur
Magnus ja Hvammur

Töltti T1-luokan senioreiden johtopaikkaa pitää Magnús Jónsson Hvammur frá Hvolsvellillä pistein 6,27. Viimeisenä ratsastajana lähtenyt Jutta Korhonen kiilasi Öskubuskalla miesten hallussa olleeseen kärkikolmikkkoon pistein 6,00 jättäen Juha Kontion Byrillä kolmanneksi (5,93) ja Guðmundur Sigurbjörnssonin Ólgalla neljänneksi (5,87).

”Olen ihan tyytyväinen suoritukseen kokonaisuudessa, parannettavaa jäi silti vielä. Sää oli tänään kuitenkin ratsastajille ja hevosille melko raskas, hevoset väsyivät nopeasti. Finaaleissa aion pitää hauskaa ja ratsastaa hyvällä fiiliksellä”, kertoo Magnus.


Nuorten luokassa päivän korkeimmat pisteet nappasi energisellä suorituksella Nicole Hiltunen Völsungur frá Húsavik pistein 6,67. Parivaljakon yhteistyö on kehittynyt hienosti parin viime vuoden saatossa. “Suorituksesta jäi hyvä fiilis. Olen kyllä tosi tyytyväinen, vaikka vähän jäi vielä hampaankoloon. Parannusta lähdetään hakemaan vielä siirtymis-osion kiinniottoihin”, Nicole myhäilee.

Junioreiden kärkipaikkaa pitää Miina Sarsama Tjáning frá Grafarkotilla pistein 6,07. ”Tosi hyvä suoritus tänään, olen aika tyytyväinen kaikkiin osioihin - tempovaihtelut onnistuivat hyvin ja lisättyynkin olen tyytyväinen. Tämä on toinen yhteinen kautemme. Kehityskohteemme tälle kaudelle ovat olleet vauhdin kontrollointi ja sitä kautta hidaskin töltti on parantunut. Olen myös keskittynyt perusratsastukseen ja istunnan kehittämiseen” kommentoi Miina.

Gerda-Eerika Viinanen ja Fengur frá Suluholti ovat junioreiden kakkossijalla lähes Miinan ja Tjáningin kannoille astumassa pisteillä 5,80.