Vieläkö mietit osallistumistasi Jálkurin WR-kilpailuihin? Ilmoittaudu nyt ja edesauta SM-statuksen varmistamista!

Silvia Ufer
8.6.2018

Mestaruuslajien virallinen Suomenmestaruusstatus on kiinni ko. luokkien osallistujamääristä niin itse mestaruuskilpailuissa, kuin alustavissa 3-tason kansallisissa ja/tai 4-tason WR-kilpailuissakin. Tämän hetkisen kilpailu- ja osallistujamäärän mukaan on edelleen mahdollista saavuttaa virallinen SM-status joissakin luokissa ja ikäryhmissä, edellyttäen, että osallistujamäärä kauden viimeisissä WR-kilpailuissa ennen SM-kilpailuita on riittävä.

Suomenmestaruustitteliä voidaan jakaa, jos kolmessa tämän kisakauden alustavissa 3-tason kilpailuissa ja/tai WR-kilpailuissa on vähintään 3 osallistujaa per luokka ja ikäluokka (eli vähintään 9 starttia per luokkaa per kilpailu) sekä mestaruuskilpailuissa ko. luokissa vähintään 5 starttia / ikäluokka (kts. SRL Yleiset kilpailusäännöt 37.2, 37.3 ja 38.1).

Tänäkin kautena nämä vaatimukset täyttyvät islanninhevospuolella valitettavasti vain osittain. SM-statuksen saavuttamiseksi vaadittuja 3- ja 4-tason kilpailuja on ollut riittävä määrä, mutta osassa luokista ja/tai ikäryhmistä osallistujia ei ole kuitenkaan ollut tarpeeksi.

Virallisen SM-statuksen saavuttaminen on kuitenkin edelleen mahdollista seuraavissa luokissa ja ikäryhmissä:

V1 – kaikki ikäryhmät
T1 – kaikki ikäryhmät
T2 – vain seniorit
F1 – nuoret ja juniorit
PP1 – vain nuoret

Viisikäynti F1 osallistujamäärät eivät valitettavasti riittäneet SM-statuksen saavuttamiseksi senioreiden osalta. Myös tyylipassin PP1 osallistujamäärät senioreiden ja junioreiden ikäryhmissä olivat valitettavasti liian alhaiset. Tölttiluokassa T2 on edelleen mahdollista saavuttaa SM-statusta senioreiden ikäryhmässä. Passiluokissa P1 ja P2 SM-statusta ei valitettavasti voida jakaa missään ikäluokassa.

Mestaruuskilpailuissa tullaan tästä huolimatta järjestämään kaikki yllä mainitut luokat kaikille ikäryhmille ja lajimestaruudet tullaan jakamaan, ”Jos kutsussa ilmoitettuun SM-luokkaan tai SM-luokan ensimmäiseen osakokeeseen/osakilpailuun osallistuu vähemmän kuin viisi, mutta vähintään kolme mestaruudesta kilpailevaa (…).” (37.3)


Jálkurin ilmoittautuminen on auki vielä tähän iltaan saakka. SM-kilpailuiden viimeinen ilmoittautumispäivä on 18.06.2018. Tervetuloa kisaamaan!