Superviikonlopusta inspiraatiota kevääseen!

Anu Siivonen
5.4.2018

Viikonloppu Ypäjällä 14.-15.4. on islanninhevosystävän kannalta täynnä mielenkiintoisia tapahtumia, joista löytyy varmastikin jokaiselle jokin sydäntä lähellä oleva asia.

Lauantaina järjestetään kansainvälisen FEIF-tuomarin Heimir Gunnarssonin vetämä näyttelykurssi, jolta saavat eväitä niin kasvattajat, ratsastajat, näyttelytoimihenkilöt kun vain yleisesti jalostustoiminnasta kiinnostuneetkin. Luennolla käydään läpi jalostusnäyttelyn toimintaa tuomaroinnin näkökulmasta ja käytännön osuudessa harjoitellaan hevosten esittämistä sekä jalostusarvostelua.

- Kurssi tulee varmasti olemaan erittäin antoisa kaikille ylipäätänsä Islanninhevosista kiinnostuneille. Heimirillä on todella laaja tietotaito ja paljon mielenkiintoista vertailutietoa esimerkiksi Ruotsin jalostuksesta, koska hänet on palkattu edistämään Ruotsin jalostustyötä, kertoo jalostusvaliokunnan puheenjohtaja Jenni Kurki.

Lauantain tapahtuma facebookissa:

https://www.facebook.com/events/185213082213509/

Lauantain aikataulu ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä:

https://www.islanninhevonen.net/jalostus/?x255276=1224159

 

Sunnuntaina perehdytään passin sekä Gaedingakeppnin saloihin. Tarjolla on teoriaa ja ratsastusklinikkaa sekä viralliset kilpailut niin passilajeista kuin myös Gaedingakeppnin kaikista luokista. Katsojien on mahdollista osallistua Annika Kyrklundin, ruotsalaisen Matilda Jeppssonin ja Anna Andersenin luennoille sekä seurata klinikoita ja kilpailuita. Gaedingakeppni on kilpailumuoto, jossa tuomareiden on tarkoitus löytää se todellinen Gaedingur eli hevonen, joka liikkuu ilmavilla liikkeillä positiivisen energisesti sekä kantaa ratsastajansa kauniisti ja hyvässä yhteistyössä.

- Nyt on aivan loistava tilaisuus tulla tutustumaan useampaan kilpailulajiin samalla kertaa ja harjoittelemaan kisaamista niissä. Koeajetaan samalla ihka uudet passikopit. Hanna Koskinen ja Guttormur Ármannsson saivat uusittua gaedingakeppnin tuomarilisenssinsä ja odottavat innolla pääsevänsä tuomaroimaan kilpailuita. Nyt olisi hyvä hetki saada ratsastajat innostumaan gaedingakeppnistä ja saataisiin ehkä lähetettyä myös PM-kisoihin edustajia. Matilda on nuori ja innokas gaedingakeppni-ratsastaja Ruotsista, ja tuo meille sieltä kuulumisia sekä kertoo monipuolisesti lajista. Annika on pitkän linjan passiratsastaja ja kokenut opettaja passikisaamisesta/ -ratsastamisesta innostuneille. Toimihenkilöille taas tämä on oivallinen tilaisuus päästä kurkkaamaan kulisseihin ja tulla harjoittelemaan erilaisia toimihenkilötehtäviä, summaa passitoimikunnan edustaja Johanna Niemi tulevan viikonlopun antia.

Sunnuntain tapahtuma facebookissa:

https://www.facebook.com/events/175572533235135/

Tarkempi aikataulu sunnuntaille sekä hinnat löytyvät täältä:

https://www.islanninhevonen.net/?x253981=1215500

 

Tervetuloa mukaan!