Gæðingakeppni -uutisia

Annastiina Jäppinen
15.3.2018

Pohjoismainen gæðingakeppni-tuomareiden seminaari järjestettiin Stenholmenissa, Ruotsissa 11.2.2018. Seminaariin kokoontui noin 35 tuomaria Norjasta, Ruotsista ja Suomesta.

Suomesta seminaariin osallistui kolme henkilöä, Sirpa Brumpton, Hanna Koskinen ja Guttormur  ”Gutti”  Ármannsson. Hanna ja Gutti olivat seminaarissa ensimmäistä kertaa pidemmän tauon jälkeen, joten heidän oli uusittava tuomarilisenssinsä erillisellä kokeella. Ruotsalaiset seminaarijärjestäjät saivatkin kokeen ilahduttavan nopealla aikataululla järjestymään.

Sekä Hanna että Gutti läpäisivät kokeen ja saavat nyt luvan tuomaroida Suomessa virallisissa GK-kilpailuissa. Lämmin onnentoivotus heille!

Hanna kertoo, että seminaarissa oli antoisaa käydä läpi kisasuorituksia muiden tuomareiden kanssa etenkin nyt, kun edellisestä GK-tuomaroinnista on jo aikaa. Suoritukset katsottiin mm Landsmót-kilpailuista, joten ne olivat  pääsääntöisesti erittäin hyviä. Seminaarissa pohdittiin, voisiko jatkossa ottaa arvosteltavaksi myös hieman aloittelevampien ratsukoiden suorituksia. Näin tuomarit saisivat lisää näkemystä käytännön arviointiin kunkin maan kotoisemmissa kilpailuissa.

- Seminaarissa oli hyvä tunnelma ja yhteishenki, kehuu Gutti, joka on toiminut GK-tuomarina ensi kerran jo 45 vuotta sitten.  Gutti kiittelee myös SIHYä seminaarituesta. -  Sen avulla saatiin nyt tämä lisenssiasia hoidettua, ja nyt saadaan helpommin järjestettyä kisoja Suomessa.

Alkuvuoden iloisia uutisia on myös uusi  SIHY:n alainen paikalliskerho,  Suomen Gæðingakeppni seura Stormur ry, joka liitettiin yhdistysrekisteriin helmikuussa. Seura pyrkii edistämään GK-lajia Suomessa järjestämällä infotilaisuuksia, harjoituksia, ja ennen kaikkea auttamalla paikalliskerhoja saamaan lisää GK-kilpailuja kisatarjontaan.  Stormur on mukana SIHYn kanssa järjestämässä Passi- ja Gæðingakeppni-päivässä 15.4. Ypäjällä.