Ideaparkin lumiraveissa juostiin passia kauppakeskuksen kupeessa

Anu Siivonen
11.3.2018

Lumiravien passikilpailjat
Lumiravien passikilpailjat
Odottelua lämmittelyaluella
Odottelua lämmittelyaluella

Islanninhevoset osallistuivat Ideaparkin lumiraveihin hieman sovelletulla P3 –luokalla. Kilpailussa juostiin kaksi kierrosta. Toisella kierroksella kisan nopeimman ajan juoksi ratsukko Annika Kyrklund ja Jara frá Horni. Juoksu taittui aikaan 16,80 sekuntia. Seuraavat sijat menivät Elisa Tanille Röskur frá Dynymilla ajalla 17,14 sekuntia ja Anna Tupalalle Myrra frá Reykjumilla ajalla 17,20 sekuntia.

- Tapahtumassa oli hyvä tunnelma, samoin rata oli hyvä. On mahtavaa päästä esiintymään ja harjoittelemaan ison yleisön ja häiriötekijöiden, kuten kaiuttimien seassa myös täällä Suomessa. Ratsastajien ja toimihenkilöiden kesken yhteistyö sujui mukavasti ja järjestelyt lämmittelyalueineen ja parkkipaikkoineen olivat hyvin suunniteltu. Mielestäni islanninhevoset esiintyivät edukseen jälleen kerran ja kaikilta ratsukoilta nähtiin hienoja passisuorituksia. Jarallakin tuntui olleen kilpailufiilistä. Se oli nopea ja varma, oma itsensä, hymyilee Annika Kyrklund.

 

Tapahtumaa varten kauppakeskuksen ja moottoritien väliin oli rakennettu 250 metriä pitkä ja 10 metriä leveä rata samaan henkeen kuin Kaivopuiston tapahtumassa viime kesänä.

- P3 on mielestäni hyvä konsepti yleisönäytöksille. Se on jännittävä ja helposti lähestyttävä sekä selkeä myös katsojille, jotka eivät vielä tunne lajia. Itselleni jäi tapahtumasta erittäin hyvä fiilis ja myös palaute oli hyvää. Osallistujamme olivat kokeneita ratsastajia, jotka suoriutuivat rauhallisesti ja ammattitaitoisesti. Olimme lauantai-illan viimeinen ohjelmanumero ja katsojia oli siinä vaiheessa vajaa 300, kertoo islanninhevosesityksen koordinoija Tanja Ufer.

 

Islanninhevosten osalta tapahtuman järjesti passitoimikunta. Mukana oli 8 ratsukkoa, 5 tuomaria/passiassitenttia sekä noin 10 muuta toimihenkilöä.

 

Passikilpailuun osallistuivat seuraavat ratsukot:

1. Elisa Tani/Röskur frá Dynum

2. Anna Tupala/ Myrra frá Reykjum

3. Marleena Mönkäre/ Svarta-Skotta frá Hala

4. Laura Nyström/List frá Kuuma

5. Rauha Hirvonen/ Ímynd frá Gröf

6. Iida Niemi/Herakles frá Herríđarhóli

7. Annika Kyrklund/ Jara frá Horni

8. Milja Kuismin/Sölvey frá Steinnesi

Ideapark Lumiravit on koko perheen ilmaistapahtuma, joka järjestettiin Lempäälän Ideaparkissa 10.-11.3.2018. Ideaparkin kupeeseen rakennetulla ravisuoralla kilpailtiin niin ravihevosilla kuin islanninhevosillakin. Lisäksi tapahtuma-alueella esillä oli hevosurheilua muissakin muodoissa.