Vuoden Parhaat 2017 on valittu!

Annastiina Jäppinen
25.11.2017

Oona Ylipuranen, Petri Mönkäre, Anita Kaakkola
Oona Ylipuranen, Petri Mönkäre, Anita Kaakkola
Ahkerat nuoret ja valiokunnan puheenjohtaja Pipsa Wagner.
Ahkerat nuoret ja valiokunnan puheenjohtaja Pipsa Wagner.

Vuoden parhaat palkittiin 25.11. Helsingissä Suomen islanninhevosyhdistyksen syyskokouksen yhteydessä. Vuoden parhaat valitsee Suomen islanninhevosyhdistyksen valiokunnat ja johtokunta.

Vuoden toimihenkilö: Petri Mönkäre

Petri on puuhamies Pieksämäeltä. Hän on talkoillut passikisoissa vuosien aikana mm. rataa rakentaen, hevosia kopittaen ja lähtökoppeja korjaten. Hän on toiminut SM-kilpailuiden ratamestarin oikeana kätenä useana vuotena. Lisäksi hän kuljettaa tyttäriään ympäri Suomea valmennuksiin ja kilpailuihin, sekä on kisoissa aina kannustava ja ystävällinen kaikkia talkoolaisia ja kilpailijoita kohtaan.

Vuoden kasvattaja: Kaakkolan tila, Anita ja Pekka Kaakkola

Jalostusvaliokuntan on valinnut vuoden 2017 kasvattajaksi Anita ja Pekka Kaakkolan. Kaakkoloiden kasvattama Freir frá Kaakkola teki historiallisen hienon suorituksen Tanskassa jalostusarvostelussa keväällä 2017 saavuttaen kaikkien aikojen ylivoimaisesti korkeimmat kokonaispisteet Suomessa kasvatetulle hevoselle. Rakennepisteet 8,28, ratsastuspisteet huimat 8,87 ja kokonaispisteet 8,63.
Freir oli jo entuudestaan jalostusarvosteltu ja kisaradoillakin nähty hevonen ja sen taustalla oli jo paljon hyvää koulutusta ja työtä tehtynä. Kasvattajilla oli vahva usko hevosen kykyihin ja siihen, että paljon on vielä näyttämättä. Rohkeasti Kaakkolat antoivat hevoselle täydet mahdollisuudet ja ajan kehittyä Sölvi Sigurdarsonin treenissä Tanskassa ja tulokset puhuivatkin puolestaan ja Freirin menestys oli kunnia asia, ei vain kasvattajille, vaan koko Suomen jalostukselle. Freir edusti Suomea myös Hollannin MM-kisoissa saavuttaen siellä kokonaispisteet 8,28 ja sijoittuen kovatasoisessa ikäluokassaan 5/7.
Lisäksi kilpailukentillä Kaakkoloiden kasvattama Lord fra Kaakkola saavutti Anniina Mäkisen ratsastamana SM-kilpailuissa A-finaalipaikan nuorten T2-luokassa ja 3.sijoituksen.

Vuoden ratsastajat:

Vuoden senioriratsastaja, ovaali: Arnella Nyman

Urheiluvaliokunta on valinnut vuoden senioriratsastajaksi Arnella Nymanin. Arnella voitti kolme SM-kultaa ja ratsasti hienosti Hollannin MM-kilpailuissa suoraan A-finaaliin. Arnellan sijoitus FEIF rankingissa on: V1 36. sija, 7,115 pistettä, T2 17.sija, 7,630 pistettä.

Vuoden senioripassiratsastaja: Annika Kyrklund

Vuoden senioreiden passiratsastaja on Annika Kyrklund. Annika voitti SM-kilpailuissa kolme kultaa passijuoksuissa. Annika osallistui Hollannin MM-kilpailuihin ja hänen FEIF ranking sijoitus on  P1:ssa 58. sija ajalla 24,810.

Vuoden nuoriratsastaja, ovaali: Veera Sirén

Vuoden nuoriratsastaja on Veera Sirén. Veera voitti SM-kultaa T2:ssa ja osallistui MM-kilpailuihin. Veeralla on nuorten ratsastajien korkein sijoitus FEIF rankingissa: T2 79.sija, 6,850 pistettä.

Vuoden nuoripassiratsastaja: Oona Ylipuranen

Vuoden nuoripassiratsastaja on Oona Ylipuranen. Oona voitti SM-kilpailuissa kultaa passijuoksuissa, ollen P1- ja P2-luokassa kaikkien ikäluokkien nopein. Hän osallistui Hollannin MM-kilpailuihin. FEIF ranking -listalla Oona on P1:ssa sijalla 50, ajalla 24,220. P2:ssa sijalla 88, ajalla 8,275.

Lisäksi Urheiluvaliokunta haluaa antaa kunniamaininnan Desiree Alamerille hyvästä menestyksestä MM-kilpailuissa!

Vuoden junioriratsastaja, ovaali: Anniina Kanerva

Vuoden junioriratsastaja ovaaliluokissa on Anniina Kanerva. Anniina voitti SM-kultaa nelikäyntiluokassa. Anniinan sijoitus FEIF rankingissa on V1:ssa 269. pisteillä 6,165.

Vuoden junioripassiratsastaja: Gerda-Eerika Viinanen

Vuoden junioripassiratsastajaksi valittiin Gerda-Eerika Viinanen. Gerda-Eerika voitti SM-kultaa jokaisessa passijuoksuissa ollen PP1:sen paras kaikissa ikäluokissa. Hän on kilpaillut aktiivisesti koko kauden ja hän on saanut maininnan FEIF:in Good and Harmonius Riding listalla.

Nuorisovaliokunta on tänä vuonna päättänyt palkita nuoria, jotka ovat vapaaehtoisina ahkerasti työskennelleet erilaisissa SIHY:n ja nuorisovaliokunnan järjestämissä tapahtumissa:
Aaria Sitomaniemi
Annika Hakala
Frida Calonius
Iida Niemi
Iida Varhelahti
Lumi Wagner
Nea Vaarankorpi
Nora Kuusinen
Salka Mehtonen
Rebecca Keane
Veronica Keane
Verena Alho

 

Onnea palkituille!