Arnella ja Thór kuudensia A-finaalissa, Desiree kombinaation neljäs.

Anu Siivonen
13.8.2017

Arnella ja Thór A-finaalissa
Arnella ja Thór A-finaalissa
Joukkue
Joukkue
Desiree ja Theyr viisikäyntikombinaation 4. sija
Desiree ja Theyr viisikäyntikombinaation 4. sija

Sunnuntaina Suomen lipun nähtiin heiluvan kahdesti ovaaliradalla. Kerran seniorin ja kerran nuoren kädessä. Aina se vaan nostattaa kylmät väreet, vaikka siihen miten olisi valmistautunut.

Katsomo täyttyi suomalasista kannustusjoukoista kuin senioreiden T2-luokan A-finaali alkoi. Arnella pääsi ratsastamaan Thórilla A-finaaliin menestyksekkäässä seurassa. Kaikilla muilla ratsastajilla on historiassaan vähintään yksi maailmanmestaruus. Arnella sijoittui finaalin sijalle 6 pistein 7,09. Voittajaksi tyylitteli Saksan Johanna Tryggvason Fönix frá Syðra-Holtilla pistein 8,38.

”Oli hieno tunnelma ratsastaa maailmanmestareiden joukossa. Valitettavasti Thorilla on jo karvankasvatus käynnissä ja pieni syysmoodi valtasi hänet täällä Hollannissa. Emme pystyneet antamaan energistä parastamme ensimmäisissä osioissa, mutta löysin ohjin tuntui todella hyvältä, vaikkakin jouduin pahasti kanssakilpailijan ja sisäaidan väliin melkein koko löysin ohjin ratsastuksen ajaksi.
Pitkä kotimatkamme alkaa yöllä ja olemme perillä kotona keskiviikkoaamuna. Kotona Tore saa ansaitun loman ja palaamme ensi vuonna entistä vahvempina,” analysoi Arnella finaalin päätyttyä.

Tämä oli Arnella ja Thórin toinen yhteinen A-finaali MM-kilpailutasolla. Thórille tämä oli jo neljäs A-finaali MM-tasolla. Kokenut konkari siis jo.

Nuorten viisikäynnin kombinaatiossa Desiree Alameri ja Theyr frá Guldbaek ylsivät upeasti 4. sijalle. "Olen todella positiivisesti yllättynyt! Viisikäynnin ja T2-luokan lisäksi ratsastin myös kaikki passilajit. Theyr oli ensimmäistä kertaa virallisesti koppipasseissa, suoriutui upeasti ja sen vuoksi saavutimme tämän neljännen sijan kombinaatiossa," iloitsee Desiree. Kombinaatioon lasketaan ovaaliradan ja passiluokkien lajeista useamman ratsastetun luokan pisteiden keskiarvo.

Viimeisen kilpailupäivän aamuna startattiin vielä viimeinen passiluokka P2. Siinä otetaan aika 100 metristä puhdasta passia ja nopein aika voittaa. Suomalaiset ”passittaret” saivat kaikki ajan – Oona Ylipuranen Yngvillä 8,20 sekuntia (nuorten 9. sija), Annika Kyrklund Jaralla kauden parhaimpansa 8,66 sekuntia (senioreiden 20. sija) ja Desiree Alameri Theyrillä 8,94 sekuntia (nuorten 13.sija).  Luokan kärkiajan vei Iso-Britannian Charlotte Cook / Sæla frá Þóreyjarnúpi 7,43 sekunnilla.

 

 

Arnellan kuvat: Johanna Vaurio-Teräväinen

Muut kuvat: Piia Ralli