Jokaiselle suomalaiselle aika passijuoksussa

Anu Siivonen
12.8.2017

Voittajan irvistys / P1
Voittajan irvistys / P1
Annika ja Desiree starttasivat parina / P1
Annika ja Desiree starttasivat parina / P1
Annika ja Jara / P1
Annika ja Jara / P1
Oona ja Yngvi / P1
Oona ja Yngvi / P1
Desiree ja Theyr / P1
Desiree ja Theyr / P1
Freirin joukkiot
Freirin joukkiot

Lauantaina ratsastettiin passijuoksu P1:n startit 3 sekä 4. Tänään se oli ainoa luokka, jossa nähtiin suomalaisia ratsukoita. Lisäksi kilpailussa ratsastettiin senioreiden B-finaalit sekä muutama nuorten A-finaali.

Tänään, passijuoksun toisena päivänä, kaikille suomalaisille ratsukoille oli saatu virallinen aika. Oona Ylipuranen sai tänään pidettyä Yngvin hienosti passissa ja he kirittivät aikaan 25,04 sekuntia. Desiree Alameri Theyr frá Guldbaekilla ei saanut tänään hyväksyttyä aikaa, joten eilinen parempi aika, 25,78 sekuntia, jäi voimaan. Annika Kyrklund Jara frá Hornilla sai parannettua aikaansa 24,16 sekuntiin.

Voittoon jännittävässä, ja vasta viimeisten starttien aikana selvinneessä kilpailussa, kiihdytti sveitsiläinen Markus Albrecht Schoch / Kóngur frá Lækjamóti ajalla 21,46 sekuntia. Voittoaika lähentelee maailmanennätystä, joka on 21,41 sekuntia.

 

Joukkueenjohtaja Camilla Hed kertoo, että kaikki treenit paikanpäällä ovat sujuneet ratsastajilta hyvin. ”Mielestämme olisimme ansainneet muutaman B-finaalipaikan. Mutta kilpailuissa joskus onni on puolella ja joskus ei. Suomalainen jalostushevonen oli luokkansa viides, ja oli hienoa nähdä oriin suoriutuvan hyvin tässä seurassa. Passijuoksussa mitä tahansa voi sattua. Annika ja Oona suoriutuivat hyvin ja olen iloinen varsinkin Desireen onnistuneista passijuoksustarteista, jotka sujuivat erinomaisesti siihen nähden, ettei tämä ole hänen päälajinsa. Mielenkiinnolla näen miten hän kehittyy jatkossa. Huomenna tietenkin odotamme innoissamme näkevämme passinaisilta nopeita ja hyviä speedpasseja heti aamusta sekä tietenkin Arnellan ja Thórin finaalia! Suomen joukkueen joukkueenjohtajana on ollut mukava olla, kilpailupaikka on hyvin organisoitu ja tietenkin täällä on uskomattoman paljon hienoja huippuhevosia.”

”Nämä ovat todella olleet upeat kisat niin puitteiden kuin suoritustenkin puolesta. Voimme olla erittäin ylpeitä siitä, että olemme mukana joukkueena täällä edustamassa Suomea!,” komppaa maajoukkueen valmentaja Hjalti Gudmundsson vierestä.

 

Sunnuntaina suomalaiset tulessa:

  • P2 speedpassissa seniori Annika Kyrklund / Jara frá Horni ja nuorista Oona Ylipuranen / Yngvi från Åleby sekä Desiree Alameri / Theyr frá Guldbaek
  • T2 senioreiden A-finaalissa Arnella Nyman / Thór från Järsta

 

Seuraa MM-kilpailuita:

Suomen askellajiratsastuksen maajoukkueen fb-sivu:

https://www.facebook.com/askellajiratsastus/

MM-kilpailuiden nettisivut:

http://wk2017.nl

Seuraa livelähetystä (30 euroa koko viikko):

http://wk2017.nl/livestream-wc2017/

 

Kuvat: Johanna Vaurio-Teräväinen

Freirin kuva: Pia Ralli