Epäonnea töltissä ja tyylikästä passia – niistä oli torstai tehty

Anu Siivonen
11.8.2017

Ingrid ja Kolfinna
Ingrid ja Kolfinna

Suomalaisten töltti T1-luokka ei mennyt tänään ihan niinkuin Strömsössä. Nuorissa ratsastava Ingrid Väyrynen ratsasti Kolfinnalla siistin suorituksen, mutta ratsukko jouduttiin hylkäämään suorituksen jälkeen tehtävässä varustetarkastuksessa. ”Harmillisesti Kolfinna polkaisi itseään kyynärpäähän, jonka takia suorituksemme hylättiin verisäännön perusteella. Oli kuitenkin älyttömän hienoa olla ensimmäistä kertaa MM-radalla, ja voin sanoa olevani tyytyväinen suoritukseemme. Matkan aikana olen oppinut paljon ja lähden monta kokemusta rikkaampana seuraavaa kilpailukautta kohti,” toteaa Ingrid suorituksensa jälkeen.

 

Toinen suomalainen T1-luokassa esiintynyt ratsukko, Katie Sundin Brumpton Drós frá Kuumalla, keskeytti suorituksensa. "Minulla oli häviämässä kontrolli kokonaan ja halusin keskeyttää ennen kuin Drós olisi lähtenyt viemään. Tammalla on todella paljon viljaa ja eilen en pystynyt täysin kontrolloimaan sitä."

 

Katie kuitenkin starttasi Drósilla vielä illalla tyylipassi PP1-luokassa, jossa arvostellaan kahdessa suorituksessa erillisin pistein siirtymisiä passiin, pois passista, passin laatua ja nopeutta. Ratsukko oli senioreiden 17. sijalla pistein 5,92. Ensimmäinen suoritus oli näyttävämpi ja harmonisempi, ja ratsukko saikin yhdeltä passiosuudelta jopa 7,0 pistettä. Samassa luokassa ratsasti myös Desiree Alameri oriilla Theyr frá Guldbaek. Ratsukko sai kokonaispisteet 4,46 ja oli niillä nuorten luokan 8. sijalla. Luokkaan osallistui 44 ratsukkoa ja sen voitti suvereenisti ruotsalainen, usein passihevosten satulassa nähtävä, Magnús Skúlasson Valsa från Brösarpsgårdenilla uusilla maailmanennätyspisteillä 9,09.

 

Perjantaina suomalaiset tulessa:

  • T2 tölttiluokassa seniori Arnella Nyman / Thór från Järsta sekä nuorista Veera Siren / Jarl frá Mid-Fossum sekä Desiree Alameri / Theyr frá Guldbaek
  • 250 metrin passijuoksu P1:ssä seniori Annika Kyrklund / Jara frá Horni ja nuorista Oona Ylipuranen / Yngvi från Åleby sekä Desiree Alameri / Theyr frá Guldbaek
  • Jalostuspuolella 2. ratsastusarvostelu Freir frá Kaakkola

 

Seuraa MM-kilpailuita:

Suomen askellajiratsastuksen maajoukkueen fb-sivu:

https://www.facebook.com/askellajiratsastus/

MM-kilpailuiden nettisivut:

http://wk2017.nl

Seuraa livelähetystä (30 euroa koko viikko):

http://wk2017.nl/livestream-wc2017/

 

Ratsastuskuva: Catharina Jernse/ Islandshästnyheter