Islanninhevosten MM-kilpailut starttasivat tänään jalostusnäyttelyllä

Annastiina Jäppinen
7.8.2017

Islanninhevosten MM-kilpailut alkoivat tänään Hollannin Oirschotissa. Kilpailut jatkuvat koko viikon aina sunnuntaihin 13.8. asti, jolloin ratsastetaan askellajiluokkien finaalit. Osallistujia on yli 300 19 maasta. Paikanpäälle odotetaan saapuvan 50 000 katsojaan kannustamaan suosikkejaan.

Koko Suomen joukkue oli saapunut paikan päälle viime perjantaihin mennessä ja aikataulussa on ollut valmistautumista omiin suorituksiin sekä eläinlääkärin tarkastukset.

MM-kilpailuiden yhteydessä järjestetään aina myös MM-jalostusnäyttely, jonka rakennearvostelu aloitti kilpailuviikon tänään maanantaina. Suomesta jalostuspuolella ainoana hevosena kilpailee yli 7-vuotiaiden oriiden joukossa loppilaisen kasvatuksen hedelmä Freir frá Kaakkola. Freirin esittää Sölvi Sigurdarsson, joka esitti oriin myös keväällä Tanskassa huippupistein.

Tänään ori nosti rakennearvostelun pisteitään vielä hieman entisestään. Rakennepisteet ovat nyt 8,31. Sopusuhtaisuudesta Freir sai jopa 9,0 pistettä. Sen kehuttiin olevan sopusuhtainen, pitkäjalkainen ja sylinterimäinen. Myös paksua materiaalia olevat kaviot että ryhdikäs ja korkea säkä toivat pisteitä 8,5:teen. Freirin 1. ratsastusominaisuuksien arvostelu on keskiviikkona. Ratsastusominaisuudet ovat orin vahvuus ja ne vaikuttavat 60 % kokonaispisteisiin.

 

Seuraa MM-kilpailuita:

Suomen askellajiratsastuksen maajoukkueen fb-sivu:

https://www.facebook.com/askellajiratsastus/

MM-kilpailuiden nettisivut:

http://wk2017.nl

Seuraa livelähetystä (30 euroa koko viikko):

http://wk2017.nl/livestream-wc2017/