Vieläkö mietit osallistumistasi Snöggurin WR-kilpailuihin? Ilmoittaudu nyt ja edesauta SM-statuksen varmistamista!

Silvia Ufer
7.6.2017

Mestaruuslajien virallinen Suomenmestaruusstatus on kiinni ko. luokkien osallistujamääristä niin itse mestaruuskilpailuissa, kuin alustavissa 3-tason kansallisissa ja/tai 4-tason WR-kilpailuissakin. Tämän hetkisen kilpailu- ja osallistujamäärän mukaan on edelleen mahdollista saavuttaa virallinen SM-status joissakin luokissa ja ikäryhmissä, edellyttäen, että osallistujamäärä kauden viimeisissä WR-kilpailuissa ennen SM-kilpailuita on riittävä.

Suomenmestaruustitteliä voidaan jakaa, jos kolmessa tämän kisakauden alustavissa 3-tason kilpailuissa ja/tai WR-kilpailuissa on vähintään 3 osallistujaa per luokka ja ikäluokka (eli vähintään 9 starttia per luokkaa per kilpailu) sekä mestaruuskilpailuissa ko. luokissa vähintään 5 starttia / ikäluokka (kts. SRL Yleiset kilpailusäännöt 37.2, 37.3 ja 38.1).

Tänäkin kautena nämä vaatimukset täyttyvät islanninhevospuolella valitettavasti vain osittain. SM-statuksen saavuttamiseksi vaadittuja 3- ja 4-tason kilpailuja on ollut riittävä määrä, mutta osassa luokista ja/tai ikäryhmistä osallistujia ei ole kuitenkaan ollut tarpeeksi.
Virallisen SM-statuksen saavuttaminen on kuitenkin edelleen mahdollista seuraavissa luokissa ja ikäryhmissä:

V1 – kaikki ikäryhmät
T1 – kaikki ikäryhmät
F1 – vain nuoret
PP1 – seniorit ja nuoret
P2 - seniorit

Viisikäynti F1-luokan osallistujamäärät eivät valitettavasti riittäneet SM-statuksen saavuttamiseksi junioreiden ja senioreiden osalta. Myös tyylipassi PP1-luokassa osallistujamäärät junioreiden ikäryhmässä olivat valitettavasti liian alhaiset. Passiluokassa P2 osallistumiset ovat jääneet junioreiden ja nuorten osalta liian alhaiseksi. Passiluokassa P1 ja tölttiluokassa T2 SM-statusta ei valitettavasti voida jakaa missään ikäluokassa.

Mestaruuskilpailuissa tullaan tästä huolimatta järjestämään kaikki yllä mainitut luokat kaikille ikäryhmille ja lajimestaruudet tullaan jakamaan, ”Jos kutsussa ilmoitettuun SM-luokkaan tai SM-luokan ensimmäiseen osakokeeseen/osakilpailuun osallistuu vähemmän kuin viisi, mutta vähintään kolme mestaruudesta kilpailevaa (…).” (37.3)

Snöggurin ilmoittautuminen on auki perjantaihin 09.06.2017 saakka. SM-kilpailuiden viimeinen ilmoittautumispäivä on 19.06.2017.